-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 03 11

Apie karjeros pabaigą galvojantis Žydrūnas Savickas laukia paskutinio pasaulio čempionato

Tituluočiausias Lietuvos galiūnas ir stipriausiu šalies žmogumi vadinamas Žydrūnas Savickas labai rimtai galvoja apie karjeros pabaigą. Tačiau 41 metų atletas vis dar nėra tikras, ar 2017 metų sezonas taps paskutinis. Viską lems tai, kaip seksis pasveikti po traumos, kuri sutrukdė startuoti prestižinėse „Arnold Strongman Classic“ galiūnų varžybose JAV.
Žydrūnas Savickas tapo nauju „Peugeot“ veidu
Žydrūnas Savickas

Vasario 19 dieną treniruotėje susižeidęs Ž.Savickas negalėjo pabandyti apginti „Arnold Strongman Classic“ galiūnų varžybų titulo, kurį per karjerą yra iškovojęs 8 kartus. Šiemet jis buvo pakviestas į varžybas kaip teisėjas, tačiau atlikti šias pareigas sutrukdė asmeninė nelaimė – mirė sportininko tėvas.

Sutrukdė peties trauma

Ž.Savickas sakė, kad buvo labai geros sportinės formos ir gerai pasirengęs varžyboms, tačiau jam tiesiog nepasisekė. Treniruotės metu atlikdamas naščių nešimo rungtį sportininkas pajuto skausmą petyje.

„Varžybinis svoris – 710 kg. Kartą pranešiau, gerai sekėsi ir nusprendžiau dar kartą pakartoti, bet keliant lyg elektra sudiegė petį. Tyrimai parodė, kad kakle užspaudžiau nervą, dėl to išjungė deltinius raumenis. Dėl ko iš esmės negaliu daryti nė vienos rungties.

Blogiausias scenarijus, jeigu po mėnesio matau, kad negaliu pasirengti pasaulio čempionatui, tada gal šiemet niekur nebedalyvausiu, pasveiksiu ir dalyvausiu kitais metais.

Pagal prognozes po dviejų mėnesių turėtų nervas atsistatyti, praėjo jau trys savaitės. Praradau kokias 3-4 svarbias varžybas, bet bandysiu gegužės pabaigoje sudalyvauti pasaulio čempionate“, – 15min pasakojo Didysis Z.

Žinoma, sportininkas vietoje nesėdi. Jis gali treniruoti kojas ir beveik visą kūną, treniruoja ir tą nelemtą petį, tačiau negali kelti sunkių svorių: „Medikai sakė, kad daugeliui sporto šakų tokia trauma netrukdytų sportuoti, žmonės dalyvauja varžybose. Tačiau viena yra pakelti kamuolį ar badmintono raketę ir visai kas kita – 200 kilogramų“.

Ž.Savickas neprognozuoja, ar spės į pasaulio čempionato traukinį. Po mėnesio bus aišku, ar organizmas spėjo atsigauti, ar sportininkas spės tinkamai pasirengti čempionatui.

Neapsisprendžia kada geriau baigti karjerą

Anksčiau galiūnas buvo sakęs, kad prieš karjeros pabaigą norėtų per vienerius metus laimėti ir „Arnold Strongman Classic“, ir pasaulio čempionatą, bet dabar supranta, kad tai greičiausiai nepavyks.

„Neturėjau tokio tikslo, kad būtinai reikia laimėti devintąjį kartą Arnoldo varžybas. Šiemet norėjau dalyvauti jėgų pasitikrinimui, be to, tai puikus turnyras ir finansine prasme. 8 ar 9 titulai nėra didelio skirtumo, o laimėti 10 kartų jau nepavyks, reikėtų dar bent kelerius metus sportuoti. Tačiau pasaulio čempionatą norėjau ir dar noriu laimėti“, – sakė Ž.Savickas.

Čia pat galiūnas pridūrė, kad yra jau nutaręs 2017-aisiais baigti sportinę karjerą, bet...

„Prasčiausias scenarijus, jeigu po mėnesio įsitikinsiu, kad negaliu pasirengti pasaulio čempionatui. Tada gal šiemet niekur nebedalyvausiu, gydysiuos kol visiškai pasveiksiu ir startuosiu kitais metais. Tačiau tikiuosi, kad pavyks šiemet“, – savo planais dalijosi Žydrūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius