Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 23

Ukrainietis kirto IOC: po kaulelį narstytą Th.Bacho kalbą vadino „kliedesiais“

Ukrainos skeletono atletas Vladislavas Heraskevičius pažėrė kritikos Tarptautiniam olimpiniam komitetui (IOC), o jo prezidento Thomo Bacho kalbą apie Rusiją ir Baltarusiją pavadino „kliedesiais“.
Vladislavas Heraskevičius kirto Thomui Bachui dėl šio kalbos apie Rusiją
Vladislavas Heraskevičius kirto Thomui Bachui dėl šio kalbos apie Rusiją / „Scanpix“ nuotr.

Th.Bachas kalbėjo per olimpinių komitetų susirinkimą Seule, kur sakė, jog „nespalvina kiekvieno tuo pačiu teptuku dėl jų vyriausybių veiksmų“.

Padėtį dėl Rusijos ir Baltarusijos sportininkų IOC vadovas pavadino „neišsprendžiama dilema“.

„Scanpix“ nuotr./Thomas Bachas
„Scanpix“ nuotr./Thomas Bachas

„Mes padarėme tai sunkia širdimi – sportininkai ir sporto vadovai nepradėjo karo, jie nėra atsakingi dėl šio karo, – kalbėjo Th.Bachas. – Viena vertus, mes negalime visiškai išpildyti savo olimpinės misijos, kuri gina sportininkus visame pasaulyje per taikias varžybas. Mes visada pripažindavome ir vertinome principą, kad kai kurių šalių atletai atsisako varžytis su kitų valstybių sportininkais dėl politinių priežasčių. Dabar, deja, šioje unikalioje padėtyje vienintelis šios misijos kelias yra, jei rekomenduotume uždrausti sportininkams dalyvauti varžybose atsižvelgiant į jų pasus.“

Rusijos ir Baltarusijos olimpinių komitetų atstovams buvo leista dalyvauti Generalinėje Asamblėjoje, kaip pripažintiems IOC nariams. Ukrainiečiai dalyvavo ten nuotoliniu būdu. Tai taip pat sulaukė nemažai kritikos.

Į IOC ir jo vadovo veiksmus sureagavo Ukrainos atletas, kuris savo požiūrį išdėstė tviteryje.

Bachas Rusijos sportininkus, stovinčius ant scenos šalia Putino, mato kaip aukas.

Būtent V.Heraskevičius išgarsėjo pasaulyje, kuomet Pekino olimpinių žaidynių metu išskleidė plakatą su užrašu „ne karui Ukrainoje“.

Sportininkas reagavo į Th.Bacho aiškinimą, kad „ne Rusijos žmonės pradėjo karą“. Ukrainietis piktinosi, kad būtent „rusai rengia ukrainiečių genocidą Ukrainoje“, o Vladimiro Putino veiksmai susilaukia palaikymo iš šalies gyventojų.

„Scanpix“ nuotr./Vladyslavas Heraskevyčius
„Scanpix“ nuotr./Vladyslavas Heraskevyčius

Ukrainos sportininkas stebėjosi Th.Bacho žodžiais, esą „karo nepradėjo rusų sportininkai, Rusijos olimpinis komitetas ar IOC nariai iš Rusijos“. Jis atkreipė dėmesį, kad kare Ukrainoje yra ir sportininkų, taip pat priminė V.Putino renginį kovo mėnesį, kuriame „Z“ raidėmis pasižymėjusios dalyvavo ir sporto žvaigždės.

V.Heraskevičius negalėjo patikėti tuo, kokio lygio „tolerancija teroristams ir jų propagandai pasižymi IOC“, turint omenyje, kad karą palaiko ir „Rusijos sportas“.

„Bachas Rusijos sportininkus, stovinčius ant scenos šalia Putino, mato kaip aukas“, – teigė ukrainietis, vėliau priminęs Rusijos valstybės mastu vykdytą dopingo vartojimo programą, dėl kurios šalis buvo diskvalifikuota ir negalėjo dalyvauti dvejose olimpinėse žaidynėse.

„Scanpix“ nuotr./Rusijos sporto žvaigždės dalyvavo V.Putino propagandiniame renginyje. Ant daugumos atletų aprangos matėsi Z raidė – dabar ji dažnai lyginama su A.Hitlerio laikų svastika.
„Scanpix“ nuotr./Rusijos sporto žvaigždės dalyvavo V.Putino propagandiniame renginyje. Ant daugumos atletų aprangos matėsi Z raidė – dabar ji dažnai lyginama su A.Hitlerio laikų svastika.

Galiausiai Ukrainos atletas žvelgė į istoriją ir dabartinę situaciją palygino su 1936-siais, kuomet olimpinės žaidynės buvo surengtos nacistinėje Vokietijoje.

„Apibendrinant pasakysiu, kad tai tik dar vienas IOC žingsnis priimant terorizmą. Visa tai primena 1936 metų olimpiadą Berlyne. Tada, po Antrojo pasaulinio karo pabaigos, 1946 metais IOC pripažino klaidą ir atsiprašė. Kaip matome, IOC nesimoko iš savo klaidų ir jas kartoja“, – teigė V.Heraskevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius