Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 12

Vokietijos rinktinė neleido lietuviams žengti į Europos golbolo čempionato finalą

Lietuvos vyrų golbolo (aklųjų riedulio) rinktinė dramatiškame Europos čempionato pusfinalyje per pratęsimą 3:4 nusileido turnyro šeimininkei Vokietijos komandai, patekusiai į finalą.
Lietuvos golbolo rinktinė
Lietuvos golbolo rinktinė / Parateam.lt nuotr.
Temos: 1 Golbolas

Lietuvos golbolo rinktinė pusfinalio mačą pradėjo tokiu trejetu: Mantas Brazauskis centre, Mantas Panovas kairiajame krašte ir Justas Pažarauskas dešiniajame krašte.

Rostoko „Ospa“ arenos švieslentėje nuliai švietė pusę pirmo kėlinio, kol vokiečiams pavyko pralaužti Lietuvos rinktinės gynybą. Skirtumą šeimininkai padvigubino kėlinio pabaigoje, prieš pat pertrauką. Įpusėjus pusfinalio rungtynėms, vokiečių persvara galėjo būti ne 2:0, o dar didesnė, tačiau jiems nepavyko realizuoti dviejų baudinių – M. Panovas atrėmė abu Vokietijos rinktinės bandymus.

Lietuvos rinktinė ginklų nesudėjo ir antro kėlinio pradžioje atsakė dviem greitais ir taiklais M. Panovo šūviais – 2:2. Likus žaisti 10 sekundžių, lietuviai pažeidė taisykles ir vokiečiai gavo galimybę mesti baudinį, kurio M. Brazauskiui atremti nepavyko. Atrodė, kad tai – pabaiga, tačiau Lietuvos rinktinė paėmė pertraukėlę, o po jos M. Panovas pelnė išlyginamąjį įvartį – 3:3.

Bilieto į finalą likimas sprendėsi per pratęsimą, kurio pradžioje teisėjai vėl paskyrė baudinį į Lietuvos rinktinės vartus. M. Brazauskiui savo komandos išgelbėti nepavyko - Vokietija pelnė „auksinį“ įvartį laimėjo rezultatu 4:3 ir pateko į finalą.

Lietuvos rinktinė mače dėl bronzos surems ginklus su Turkijos ekipa, kuri pirmame pusfinalyje 1:3 pripažino Ukrainos golbolininkų pranašumą, nors pirma pasiekė įvartį ir kurį laiką buvo priekyje.

Lietuva ir Turkija jau buvo susitikusios A grupės varžybose. Tuomet pergalę rezultatu 3:1 šventė lietuviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius