-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bušido kovos Tauragėje: bokso nokautas, „Rimkenzo“ šokis ir S.Buciaus smūgių kruša

Gruodžio 28-ąją Tauragės sporto kompleksą „Bastilija“ užėmė kovotojai – vyko kasmetinio „Bushido Fighting Championships 78“ tarptautinio turnyro kovos. Ringe susikovė sportininkai iš Lietuvos, Latvijos, Rusijos bei Ukrainos. Vienintelė bokso dvikova pasibaigė įspūdingu nokautu, o vakarą užbaigė S.Buciaus pergalinga smūgių kruša. Šio tauragiškio ilgai lauktas pasirodymas tetruko 40 sekundžių.
Bušido kovos Tauragėje
Bušido kovos Tauragėje / Beno Dragūno nuotr.

Pernai „Bushido Fighting Championships“ dalyviai kovėsi narve, tačiau šįkart jiems teko kopti į tradicinį ringą. Gausiai susirinkusią publiką užvedinėjo reperis Iron Vytas bei „Bushido Angels“ merginos, su kuriomis panoro nusifotografuoti ne vienas tauragiškis.

Tauragės kraštas garsėja savais kovotojais – tai pasaulio pankrationo čempionas, nuolatinis KOK bušido turnyrų dalyvis, „smaugiku“ pramintas Tomas Pakutinskas bei Tailande pergalių keliu žengiantis bene geriausias Lietuvos Muay Thai kovotojas Sigitas Gaižauskas. Tiesa, nei vieno, nei kito šįkart kovų sporto mėgėjai neišvydo. Sigitas ruošiasi gruodžio 29 d. Patajoje įvyksiančiai dvikovai su tailandiečiu, o Tomas šįkart perėmė didžiąją dalį renginio organizacinių reikalų. Juk pagrindinis turnyro Tauragėje iniciatorius – Saulius Bucius – pats ruošėsi žengti į ringą ir dar į kovą vakaro metu palydėjo ne vieną savo auklėtinį.

Sauliaus priešininkas – ukrainietis Valentinas Mazurenko. Prieš kovą lietuvis prisipažino, kad apie varžovą informacijos aptiko itin menkai. Įdomu, kad Lietuvoje S.Bucius nekovojo jau ketverius metus, savo gimtinėje – visus penkerius.

Be Sauliaus „namuose“ kovėsi dar trys tauragiškiai – boksininkas Kristupas Ivanauskas, Gytis Litvinenka ir Tautvydas Tamošaitis. O intriguojangtį išėjimą į ringą, kaip jau tampa įprasta, surengė Dovydas Rimkus, pravarde „Rimkenzo“. Iš devynių vakaro dvikovų net septynios buvo tarptautinės.

Vakaro dvikovos:

1) Gytis Litvinenka (Lietuva) prieš Ilją Jasinskį (Latvija)

MMA, svorio kategorija iki 61 kg, 2x4 min.

Vakaro dvikovą pradėjo mėgėjai. Vietinis „Taurris“ sporto klubo kovotojas Gytis, kurio treneris – tas pats S.Bucius, susigrūmė su varžovu iš Latvijos. 18-metis tauragiškis – Lietuvos MMA čempionas. Tik prasidėjus pirmajam raundui, veiksmas persikėlė ant ringo grindų. Iš pradžių po varžovu atsidūręs Gytis greitai išsisuko iš nepatogios padėties. Vėliau, gausiai palaikomas vietinių žiūrovų, tauragiškis bandė atlikti efektingą veiksmą, tačiau nesėkmingai.

Davai, Gyti, 20 sekundžių, atiduodi viską, ką turi“, – šaukė treneris, kai besibaigiant antrajam raundui jo auklėtinis buvo papuolęs į nepatogią padėtį.

Pasibaigus dvikovai, teisėjai tarė žodį: 2:0 laimėjo kovotojas iš Latvijos.

2) Tautvydas Tamošaitis (Lietuva) prieš Aleksandrą Krasjakovą (Latvija)

MMA, svorio kategorija iki 70 kg, 2x4 min.

Tauragės „Taurris“ sporto klubo auklėtinis 17-metis Tautvydas savo sąskaitoje turi 6 pergales. Tauragiškis – MMA vicečempionas. Tik prasidėjus dvikovai, latvis aršiai puolė savo varžovo link. Buvo akivaizdu, kad pasirodymą jis nori baigti kuo greičiau. Pirmajam raundui persiritus į antrąją pusę, Aleksandras atliko rankos laužimą, – Tautvydui beliko pasiduoti. Deja, antras iš eilės lietuvių pralaimėjimas.

3) Dovydas Levickis (Lietuva) prieš Dionisą Denisovą (Latvija)

K1, svorio kategorija iki 63 kg, 3x2 min.

19-metis „Fighting and Fitness Center“ auklėtinis Dovydas savo sportininko karjeroje 15 kartų šventė pergalę (3 – nokautais) ir tik 3 kartus rijo karčią pralaimėjimo piliulę. Šįkart prieš jį stojo Latvijos čempionas. Pirmąjį raundą kiek žemesnis lietuvis pradėjo stipriais kojų spyriais ir buvo kiek aktyvesnis už savo tatuiruotą priešininką.

Antrojo raundo metu latvis bandė perimti iniciatyvą į savo rankas.

Lemiamo raundo metu Dovydas siekė „atjungti“ kairiąją varžovo koją ir laukė momento atlikti priešininką ant ringo grindų paguldantį smūgį, tačiau to padaryti jam nepavyko. Latvis vis bandė panaudoti pasalūnišką „suktuką“, tačiau lietuvis meistriškai to išvengdavo. Vieningu teisėjų sprendimu geresnis šioje dvikovoje buvo Dovydas. Pagaliau Lietuva švenčia pergalę.

Beno Dragūno nuotr./Bušido kovos Tauragėje
Beno Dragūno nuotr./Bušido kovos Tauragėje

4) Deividas Davidavičius (Lietuva) prieš Mantą Navicką (Lietuva)

MMA, svorio kategorija iki 74 kg, 2x4 min.

„Lutador“ prieš „Fighter House“. Klaipėda prieš Kauną. Pirmasis, dar stovėsenoje, smūgių ataką atliko kauniškis Mantas, tačiau kur kas žemesnis Deividas jį pasiguldė ant ringo grindų. Tiesa, parteryje nieko tikslingo nuveikti nepavyko. Antrą kartą kovotojams atsidūrus ant ringo grindų, M.Navickas apraizgė Deivido kaklą savo kojomis. Klaipėdietis papuolė į nepavydėtiną padėtį. Kai jau atrodė, kad Deividą išgelbės gongas, tiksint paskutinėms sekundėms jis vis dėlto pasidavė. Labai apmaudus pralaimėjimas ir graži Manto pergalė.

Beno Dragūno nuotr./Bušido kovos Tauragėje
Beno Dragūno nuotr./Bušido kovos Tauragėje

5) Kristupas Ivanauskas (Lietuva) prieš Maksimą Tarantevičių (Lietuva)

Boksas, svorio kategorija iki 70 kg, 3x3 min.

Vienintelė vakaro bokso dvikova. Tauragės sporto klubo „SC Kova“ auklėtinis prieš Vilniaus sporto klubo „Rings“ atstovą. Lietuvos vicečempiono Maksimo sąskaitoje – 10 pergalių, tačiau po susitikimo su tauragiškiu į Vilnių jis išvažiavo su karčiu pralaimėjimu.

Pirmasis vakaro nokautas! 23-ejų metų Kristupas dar pirmajame raunde paguldė varžovą ant ringo grindų. Vilnietis krito efektingai. Publika pašėlo. Maksimas bandė stotis, tačiau itin nesėkmingai – kovotojas akivaizdžiai nesiorientavo aplinkoje ir svirduliavo į šonus. Kai pagaliau pavyko pakilti nuo ringo grindų, stiprų ir tikslų smūgį patyręs kovotojas nusilenkdamas demonstravo teisėjui, kad viskas gerai, tačiau taip nebuvo. Kova nutraukta. Kristupas švenčia įspūdingą pergalę.

Beno Dragūno nuotr./Bušido kovos Tauragėje
Beno Dragūno nuotr./Bušido kovos Tauragėje

6) Naglis Kanišauskas (Lietuva) prieš Bohdaną Kotlovjanovą (Ukraina)

MMA, svorio kategorija iki 86 kg, 3x5 min.

19-metis Klaipėdos „Titaniko“ sporto klubo atstovas Naglis – kylanti kovinio sporto žvaigždė. Lapkritį Vilniaus „Siemens“ arenoje vykusiame „KOK’80 World series 2019 & MMA Bushido Hero’s“ turnyre jis pasirodė tiesiog nepriekaištingai. Neįprasto formato kovoje, kurioje du lietuviai stojo prieš du ukrainiečius, Erikas Golubovskis vargino varžovus, N.Kanišauskas juos pribaiginėjo. Tai buvo tikrų tikriausias klaipėdiečio benefisas.

Beno Dragūno nuotr./Bušido kovos Tauragėje
Beno Dragūno nuotr./Bušido kovos Tauragėje

Šįvakar Naglis į ringą žengė su šypsena, tarsi būtų užtikrintas savo pergale. Juk patirties įveikiant ukrainietį jis jau turi. Lapkritį jų dviejų tarpusavio susitikimas baigėsi Naglio pergale: būtent jis stovėsenoje užlaužė ukrainiečio sprandą. Taigi tai – revanšinė dvikova Bohdanui.

Ir vėl nesėkminga. Dar pirmajame raunde užtikrintas savimi Naglis antrą kartą įveikė varžovą – šįkart tai padarė rankos laužimu. Skelbiant laimėtoją, ukrainietis akivaizdžiai vis dar kentė skausmą ir buvo susiėmęs už skaudamos vietos.

7) Dovydas „Rimkenzo“ Rimkus (Lietuva) prieš Denysą Kryvošejevą (Ukraina)

KOK, svorio kategorija iki 72 kg, 3x3 min.

VIDEO: Dovydo „Rimkenzo“ Rimkaus išėjimas į ringą

„Fighter House“ sporto auklėtinis vėl žengė į ringą prajuokindamas visą publiką – kailinius vilkintis sportininkas judėjo ritmingai ir padovanojo žiūrovams šokį. Jau anksčiau 15min jis prisipažino, anksčiau šokęs profesionaliai, tad muzikos ritmas – jo širdyje. Stabtelėjęs kelio pabaigoje, „Rimkenzo“ leido bendraklubiui sušukuoti jam plaukus. Dvikovai pasiruošta. Europos kikbokso vicečempiono Dovydo sąskaitoje – 4 pergalės ir 1 lygiosios, tad jis dar nėra jautęs, ką reiškia pralaimėti. Šou baigtas, prasidėjo kova.

VIDEO: Dovydas „Rimkenzo“ Rimkus į ringą žengė šokio ritmu

Kovotojai vienas kito negailėjo ir kovojo aršiai bei aktyviai.

„Nematei, kaip jis išėjo į ringą“, – filmuodami šnibždėjosi Latvijos kovotojų delegacija.

Norėdamas vėl ir vėl pralinksminti publiką, kaunietis netgi atliko „mėnulio eisenos“ šokio epizodą.

Gėlėtais havajietiškais šortais vilkintis „Rimkenzo“ demonstravo visiška laisvumą ir atsipalaidavimą – jis retai pakeldavo rankas į viršų, tarsi nė kiek nesibaimindamas varžovo smūgių. Norėdamas vėl ir vėl pralinksminti publiką, kaunietis netgi atliko „mėnulio eisenos“ šokio epizodą.

Beno Dragūno nuotr./Bušido kovos Tauragėje
Beno Dragūno nuotr./Bušido kovos Tauragėje

Antrojo raundo metu ne kartą „skraidė“ firminis „Rimkenzo“ kelis, tačiau nokauto pasiekti nepavyko. Nuo smūgių įraudęs visas ukrainiečio kūnas atsilaikė. Tik prasidėjus trečiajam raundui, lietuvis atliko keliolikos smūgių ataką, Denysas į tai atsakė vienu, bet taikliu driogstelėjimu į veidą. „Rimkenzo“, rodos, visiškai nesisaugojo, leido varžovui smūgiuoti, taiklūs priešininko smūgiai jo tarsi nė kiek neišvedė iš rikiuotės.

Dovydas buvo aktyvus iki galo, paskutinėmis dvikovos sekundėmis teisėjas netgi buvo pradėjęs skaičiuoti ukrainiečiui nokdauną. Nesutikdamas šis mosikavo rankomis, bet viskas buvo baigta. Ir viskas buvo aišku. Graži kauniečio pergalė vieningu teisėjo sprendimu.

Beno Dragūno nuotr./Bušido kovos Tauragėje
Beno Dragūno nuotr./Bušido kovos Tauragėje

8) Vitoldas Jagėlo (Lietuva) prieš Aleksaną Greichasą (Rusija)

MMA, svorio kategorija iki 75 kg, 3x5 min.

Lapkritį Vilniaus „Siemens“ arenoje kovojęs Vitoldas pademonstravo energingą ir atvirą dvikovą. Ši buvo sustabdyta antrajame raunde, kai iš japono Sugawaros Kazumasos nosies pasruvo kraujas. Nosis lūžo, o V.Jogėlai įskaityta pergalė techniniu nokautu. Švęsdamas pergalę, Vitoldas 15min prisipažino, kad tai buvo rimčiausia jo karjeros kova ir pajėgiausias varžovas.

Beno Dragūno nuotr./Bušido kovos Tauragėje
Beno Dragūno nuotr./Bušido kovos Tauragėje

Šįkart lietuviui teko gvildenti ruso kovos strategiją. „Rings“ sporto klubo atstovas šį riešutėlį perkando lengvai – pirmajame raunde jam pavykto „užsmaugti“ savo priešininką. Šis pasidavė po 3 min. 9 sek.

9) Saulius Bucius (Lietuva) prieš Valentiną Mazurenko (Ukraina)

MMA, svorio kategorija iki 75 kg, 3x5 min.

Beno Dragūno nuotr./Bušido kovos Tauragėje
Beno Dragūno nuotr./Bušido kovos Tauragėje

Į ringą žengiantis tauragiškis pasitiktas itin gausiomis ovacijomis. Ukrainiečio sąskaitoje – vos 1 pergalė ir 2 pralaimėjimai. Nuojauta kirbėjo, kad Saulius su varžovu susidoros nesunkiai. Ir nuojauta nepavedė. Lietuvis užtruko vos kelias dešimtis sekundžių – teisėjai nutraukė kovą po galingos smūgių krušos.

VIDEO: Sauliaus Buciaus pergalė prieš ukrainietį Valentiną Mazurenko

Taigi Lietuva šventė 5 pergales iš 7 galimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius