Lietuviai pasaulio Muaythai čempionate: gražuoliai nokautai bei R.Stašauskaitės debiutas

Gegužės 18-29 d. Švedijos Jonšiopingo mieste vyksta pasaulio Muaythai čempionatas, kuriame dalyvauja ir Lietuvos kovotojų bei teisėjų rinktinė. Šalies garbę tarptautiniame ringe gynė Deividas Danyla, Martynas Jasiūnas bei Reda Stašauskaitė. Juos į priekį vedė treneris Marius Misiūnas, o teisėjavimo patirties vis dar semiasi du teisėjai: Robertas Šiuška bei Saulius Šeškevičius.
Lietuvos rinktinė pasaulio Muaythai čempionate Švedijoje
Lietuvos kovotojų bei teisėjų rinktinė pasaulio Muaythai čempionate Švedijoje / Asmeninio kovotojų albumo nuotr.

Pirmasis jėgas 71 kg svorio kategorijoje išbandė šiaulietis M.Jasiūnas. Šiam Vilniaus „Vendettos“ sporto klubo auklėtiniui – vos 18-ika, tad vien dalyvavimas suaugusiųjų pasaulio Muaythai čempionate jam – milžiniška patirtis.

Smūgiu alkūne Martynui Jasiūnui pavyko prakirsti varžovui antakį ir kova buvo baigta. Sėkmingai klostėsi ir antra dvikova su švedu.

Jau pirmąją dieną Martynas įrodė, kad į Švediją atvyko ne veltui. Jo svorio kategorijoje – 19 kovotojų. Norint patekti į finalą, reikėjo nugalėti keturis varžovus. Burtai lėmė, jog pirmojoje dvikovoje jis išbandė bulgaro smūgių tvirtumą.

M.Jasiūno debiutas suaugusiųjų tarptautiniame ringe pavyko. Bulgarijos atstovą jis nugalėjo dar pirmojo raundo pirmąją minutę. Smūgiu alkūne Martynui pavyko prakirsti varžovui antakį ir kova buvo baigta.

Sėkmingai klostėsi ir antra kova su švedu. Lietuvis iniciatyvą savo rankose laikė nuo pat pirmųjų pasirodymo sekundžių. Smūgiavo kojomis ir rankomis. Visą laiką spaudė priešininką. Antrajame raunde atliko itin stiprius smūgius rankomis. Laimėjęs visus tris raundus M.Jasiūnas šventė dar vieną užtikrintą pergalę.

Asmeninio kovotojų albumo nuotr./Lietuvos kovotojų bei teisėjų rinktinė pasaulio Muaythai čempionate Švedijoje
Asmeninio kovotojų albumo nuotr./D.Danyla, M.Jasiūnas ir treneris M.Misiūnas

Deja, trečia kova jaunajam Lietuvos kovotojui nenusisekė. Pralaimėjęs du raundus ir laimėjęs trečiąjį, Martynas turėjo pripažinti kirgizo pranašumą. Nesėkmę nulėmė vos vienas taškas.

„Kirgizas labai stiprus, treniruojasi Tailande. Jam 23-eji metai, o Martynui – vos 18-ika. Debiutas suaugusiųjų grupėje pavyko. Užimta 5-8 vieta. Gali būti, kad priešininkas iš Kirgizijos ir taps pasaulio Muaythai čempionu”, – po trečiosios kovos teigė Lietuvos rinktinės treneris M.Misiūnas.

Numetęs 6,5 kg, svorio kategorijoje iki 63,5 kg kovėsi 23 m. kaunietis D.Danyla. Švedijoje jam teko treniruotis kartu su itin patyrusiais tailandiečiais. Vienas jų („Thai fight“ turnyre) yra įveikęs ir Tailande šiuo metu kovojantį bene geriausią Lietuvos Muaythai kovotoją Sigitą Gaižauską.

Asmeninio kovotojų albumo nuotr./Lietuvos kovotojų bei teisėjų rinktinė pasaulio Muaythai čempionate Švedijoje
Asmeninio kovotojų albumo nuotr./D.Danyla su S.Gaižauską anksčiau įveikusiu tailandiečiu

Sigitas ir Deividas – bendraklubiai. Abu jie atstovauja Kauno „Titaną“. Abu jie pernai vienu metu patirties sėmėsi Tailando ringuose. Tik Deividas grįžo, o Sigitas Muaythai tėvynėje liko ilgesniam laikui.

Pirmoje pasaulio čempionato dvikovoje D.Danyla neturėjo vargo. Tik prasidėjus kovai, jis kojos smūgiu nokautavo lenką. Tačiau kitą dieną Lietuvos rinktinę apniko liūdesys. Deividas pralaimėjo Baltarusijos atstovui.

Asmeninio kovotojų albumo nuotr./Lietuvos kovotojų bei teisėjų rinktinė pasaulio Muaythai čempionate Švedijoje
Asmeninio kovotojų albumo nuotr./M.Jasiūnas ir D.Danyla

„Baltarusis gerai išanalizavo Deivido stilių ir visą kovą spaudė jį. Nesigavo mano auklėtiniui niekas. Į kiekvieną varžovo smūgį baltarusis atsakė dviem – trimis. Pralaimėta taškais“, – dvikovą reziumavo treneris M.Misiūnas.

Taškais pirmąją savo dvikovą prieš 26-rių metų turkę pralaimėjo ir paskutinė Lietuvos viltis – 20-metė Trakų „Mustango“ sporto klubo atstovė R.Stašauskaitė.

Asmeninio kovotojų albumo nuotr./Lietuvos kovotojų bei teisėjų rinktinė pasaulio Muaythai čempionate Švedijoje
Asmeninio kovotojų albumo nuotr./R.Stašauskaitė su treneriu R.Šiuška

Lietuvių pasirodymas pasaulio Muaythai čempionate buvo baigtas gegužės 25 d. Medalių iškovoti nepavyko nė vienam.

Reda turi daug potencialo. Po kovos visi teisėjai priėjo prie manęs ir tvirtino, jog ji ateityje gali tapti itin gera kovotoja, – teigė merginos treneris R.Šiuška.

„Reda turi daug potencialo. Po kovos visi teisėjai priėjo prie manęs ir tvirtino, jog ji ateityje gali tapti itin gera kovotoja“, – teigė iš Trakų rajono Rūdiškių miestelio kilusios merginos treneris R.Šiuška.

Reda pralaimėjo pirmąjį ir trečiąjį raundus. Antrasis jai buvo sėkmingas.

„Šaunuolė. Tarptautiniame ringe, pasaulio čempionate ji kovėsi pirmą kartą ir pralaimėjo nežymiai“, – merginą gyrė ir M.Misiūnas.

Patirties šiame čempionate sėmėsi ir du Lietuvos ringo teisėjai – Redos treneris R.Šiuška bei Kauno „Otso“ sporto klubo treneris Saulius Šeškevičius. Abu jie tobulinosi ir Švedijoje organizuojamuose teisėjų kursuose.

Lietuvos rinktinės atstovams pavyko susipažinti ir su IFMA prezidentu Sakchye'su Tapsuwan'u bei šios organizacijos viceprezidentu.

VIDEO: Pasaulio Muaythai čempionato atidarymo renginys: išnešama Lietuvos vėliava

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius