Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Mustangs fight 3“: D.Danylos užtikrintas sugrįžimas bei K.Bujos triumfas kelyje į E.M.L. finalą

Gruodžio 12 dieną trečius metus iš eilės Trakų kultūros rūmuose surengtas Muaythai kovų turnyras „Mustangs fight 3“, kuriame paaiškėjo kovotojas, vyksiantis į E.M.L. (Europos Muaythai Lyga) finalą Turkijoje. Kelialapį kiek netikėtai iškovojo ringo šeimininkas trakiškis Karolis Buja, atstovaujantis „Mustango“ sporto klubui.
„Mustangs fight 3“ kovų turnyras Trakuose
„Mustangs fight 3“ kovų turnyras Trakuose / Algirdo Sucilos nuotr.

Šeštadienio vakarą žiūrovai išvydo ne tik E.M.L. ketverto kovas dėl galimybės dalyvauti finale, bet ir du tarptautinius mūšius: Lietuva prieš Baltarusiją. Lietuviai be vargo susitvarkė su technika bei gražiomis akiai kovomis garsėjančiais varžovais iš kaimyninės šalies.

Iš Tailando grįžusiam Kauno „Titano“ atstovui Deividui Danylai tai buvo kova po ilgesnės pertraukos, Ernesto Dapkaus varžovas nepasirodė dėl prastos sveikatos, o Martynas Jasiūnas savo oponentą ant ringo grindų pasiuntė net tris kartus.

Vakaro smūgis, kurį galima buvo išvysti kone kiekvienoje iš dešimties vakaro kovų – alkūne į pakaušį.

Atidarymo kova

Lukas Grigaitis (Marijampolės „Remeris“) prieš Dainių Paškevičių (Trakų „Mustangas“)

Vakaras prasidėjo mėgėjų kova. Vienas prieš kitą stojo marijampolietis ir trakiškis. Siekis pergalės baigėsi dar pirmajame raunde. Stipriu smūgiu D.Paškevičius pasiuntė varžovą į nokautą.

Kovų sąrašas:

Apšildžius publiką pirmaisiais Muaythai kovų elementais, atėjo metas pasirodyti keturiems kovotojams, siekiantiems kelialapio į E.M.L. ringą.

Vytautas Goštautas (Alytaus „2 vilkai”) prieš Mindaugą Narauską (Kauno „Titanas“)

Pirmieji iš ketverto susigrūmė du vienmečiai: alytiškis Vytautas bei kaunietis Mindaugas.

Vienas stiprus Mindaugo smūgis alkūne ir Vytauto veidu ėmė sruventi kraujas.

Dviejų kovotojų susirėmimas baigėsi gana greitai. Vienas stiprus Mindaugo smūgis alkūne ir Vytauto veidu ėmė sruventi kraujas. Teisėjui sustabdžius kovą, pergalę šventė mėlynasis ringo kampas – titanietis Mindaugas Narauskas. Dar prieš prasidedant turnyrui šiam vaikinui buvo prognozuojama pergalė ketverto mūšyje.

Mantas Mažeika (Kauno „Otso Gym“) prieš Karolį Bują (Trakų „Mustangas“)

Naujas spindulys Kauno kovotojų menų kalvėje – tik vasaros pabaigoje įsikūręs „Otso Gym“ klubas.

Pirmajame raunde Karolis Buja atliko seriją smūgių, tačiau kaunietis atsilaikė. Tačiau per pertraukėlę Manto sekundantas, siekdamas apsaugoti auklėtinį nuo galimos traumos, nusprendė nebetęsti kovos. Paaiškėjo, jog finale dėl kelialapio į Turkiją susigrums trakiškis prieš kaunietį – Karolis Buja prieš Mindaugą Narauską.

Algirdo Sucilos nuotr./„Mustangs fight 3“ kovų turnyras Trakuose
Algirdo Sucilos nuotr./„Mustangs fight 3“ kovų turnyras Trakuose

Mantas Juozėnas (Vilniaus „Lotosas“) prieš Tomą Strobeiką (Trakų „Mustangas“)

Pergalę taškais šventė kiek aktyvesnis visos kovos metu buvęs ringo šeimininkas Tomas Strobeika.

Eisvydas Krauzas (Kelmės „Vikingas“) prieš Mindaugą Dancevičių (Vilniaus „Fight Academy“)

Iki tol besiklosčiusi pakankamai ramiai, kova pagreitį įgavo trečiajame raunde. Tiksint paskutinėms sekundėms Eisvydas pasiuntė varžovą į nokdauną ir nuskambėjus ringo gongui, šventė pergalę.

Ignas Vaišvila (Kauno „Titanas“) prieš Kęstutį Kavaliauską​ (Alytaus „2 Vilkai“)

Tik prasidėjus kovai Kęstutis pasiuntė visa galvą už jį aukštesnį Kauno kovotoją į nokdauną. Antrajame raunde istorija pasikartojo. Gavęs stiprų smūgį į krūtinę, „Titano“ kovotojas krito ant ringo grindų ir nebekilo. Teisėjas buvo priverstas stabdyti kovą. Pergalės taurė iškeliavo į Alytų.

Marius Mineika (Marijampolės „Remeris“) prieš Joną Montvydą (Šiaulių „Fighting and fitness center“)

Vienbalsiu teisėju sprendimu nugalėtoju paskelbtas Marius Mineika iš Marijampolės.

Rokas Pyragas (Šiaulių „Fighting and fitness center“) prieš Tomą Strobeiką (Trakų „Mustangas“)

Dėl prakirsto antakio dar pirmojo raundo pirmąją minutę, teisėjas nugalėtoju paskelbė Roką Pyragą.

Trečioje vakaro kovoje pergalę šventęs Tomas, prabėgus mažiau nei valandai antrą kartą stojo į ringą. Šįkart dvikovos baigtis jam buvo kitokia. Dėl prakirsto antakio dar pirmojo raundo pirmąją minutę, teisėjas nugalėtoju paskelbė Roką Pyragą. Vis dėlto, už drąsą bei ryžtą kovoti dukart tą patį vakarą, žiūrovai plojimų Tomui negailėjo.

Aleksandras Milaševskis (Baltarusija) prieš Martyną Jasiūną (Vilniaus „Vendetta“)

Aštuntąja kova duotas startas vakaro super dvikovoms. Prieš varžovą iš kaimyninės šalies stojo daugkartinis Lietuvos čempionas bei Europos čempionatų prizininkas Martynas Jasiūnas. Pirmoji tarptautinė dvikova prasidėjo keliais užsieniečio kojų smūgiais. Martynas ramiai išlaukė savo ir baigiantis pirmajam raundui paguldė baltarusį ant ringo grindų.

Tik prasidėjus antrajam raundui, Martynas pakartojo smūgių krušą. Aleksandras į nokdauną buvo pasiųstas dar du kartus ir teisėjui beliko paskelbti techninį nokautą.

Algirdo Sucilos nuotr./„Mustangs fight 3“ kovų turnyras Trakuose
Algirdo Sucilos nuotr./„Mustangs fight 3“ kovų turnyras Trakuose

Pavelas Oboznyjus (Baltarusija) prieš Ernestą Dapkų (Vilniaus „Vendetta“)

Planuota devintoji vakaro kova neįvyko. Ryte su turnyro organizatoriais susisiekęs Ernesto Dapkaus varžovas informavo, jog apsinuodijo ir neatvyks. Lietuvis paskelbtas laimėtoju be kovos. Dvikovą planuojama surengti ateityje.

Vitalijus Kazakovas (Baltarusija) prieš Deividą Danylą (Kauno „Titanas“)

Deividas didžiąją dalį šių metų praleido Tailande, kur pusmetį praktikavo tikrojo Muaythai subtilybes. Vasaros pabaigoje grįžęs į Lietuvą, profesionalių kovų jis neturėjo. Tai buvo jo pirmas iššūkis po ilgesnio laiko.

Tačiau Lietuvos ringas – ne Tailando. Su baltarusiu Deividas susitvarkė greitai. Įpusėjus antrajai pirmojo raundo minutei lietuvis pakirto varžovą stipriu smūgiu į kairiąją koją. Baltarusiui pradėtas skaičiuoti nokdaunas.

Vos jam atsikėlus, Deividas antrą kartą kirto Vitalijui per tą pačią koją. Šįkart jis krito ir liko sėdėti ant ringo grindų. Deividas paskelbtas nugalėtoju. MMA praktikuojantis varžovas neturėjo jokių šansų.

Karolis Buja (Trakų „Mustangas“) prieš Mindaugą Narauską (Kauno „Titanas“)

Lemiama kova dėl kelialapio į finalinį E.M.L. etapą Turkijoje.

Algirdo Sucilos nuotr./„Mustangs fight 3“ kovų turnyras Trakuose
Algirdo Sucilos nuotr./„Mustangs fight 3“ kovų turnyras Trakuose

Pirmajame raunde aktyvesnis buvo vietos kovotojas trakiškis Karolis, kurį aktyviai palaikė visi Trakų kultūros rūmuose susirinkę žiūrovai. Imta skanduoti „Karoli, Karoli“. Visus tris raundus vyko apylygė kova, tačiau nugalėtoju paskelbtas namų šeimininkas Karolis Buja. Netikėta vakaro pabaiga privertė vietos publiką didžiuotis savais kovotojais. Keturios trakiškių pergalės iš penkių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius