Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naujas bokso karalius sunkiasvorių kategorijoje – ukrainietis nukarūnavo A.Joshua

Tiesiog įspūdingą pasirodymą Londone įvykusioje kovoje dėl trijų sunkiasvorių bokso pasaulio čempiono diržų surengęs ukrainietis Oleksandras Usykas vienbalsiu teisėjų sprendimu buvo pranašesnis už britą Anthony Joshua ir tapo naujuoju sunkiasvorių kategorijos karaliumi.
Anthony Joshua prieš Oleksandrą Usyką
Anthony Joshua prieš Oleksandrą Usyką / „Scanpix“ nuotr.

Savo įspūdingu kojų darbu, tiksliais smūgiais ir greitomis kombinacijomis 34-erių ukrainietis išvargino tikrą bokso legendą Anthony Joshua ir nepaliko abejonių visiems trims arbitrams.

Pergalė O.Usykui buvo skirta vienbalsiu sprendimu – 117:112, 116:112 ir 115:113.

Visas 19 pergalių (13 – nokautu) per savo profesionalo karjerą iškovojusiam ukrainiečiui atiteko WBA, WBO ir IBF sunkiasvorių kategorijos čempiono diržai.

Trimis metais už savo oponentą jaunesnis A.Joshua patyrė vos antrą pralaimėjimą per savo karjerą. Didžiosios Britanijos boksininkas yra iškovojęs 24 pergales, net 22 iš jų buvo pasiektos nokautais.

Visgi naktį iš šeštadienio į sekmadienį Lietuvos laiku vykusioje kovoje brito iš ukrainietiškų spąstų neišgelbėjo ir daugiau nei 66 tūkstančiai jį palaikančių aistruolių, kurie susirinko į Londono „Tottenham Hotspur“ futbolo komandos stadioną.

Čempionu tapęs O.Usykas savo oponentą stipriai sužaidė trečiajame ir septintajame raunduose, o paskutinio raundo metu galėjo ir visiškai pribaigti jį nokautuodamas, tačiau tai nebuvo pagrindinis ukrainiečio tikslas.

„Kova klostėsi absoliučiai taip, kaip ir tikėjausi. Buvo akimirkų, kai Anthony mane spaudė, bet nieko netikėto. Neturėjau pagrindinio tikslo jį nokautuoti. Mano palaikymo kampas tikino, kad to nereikia daryti. Jūs net nepamatėte geriausios Usyko versijos. Aš galiu dar geriau“, – po pergalės kalbėjo ukrainietis.

O.Usykas tapo tik trečiuoju boksininku, kuriam yra pavykę laimėti pasaulio čempiono diržus sunkiasvorių (angl. heavyweight) ir lengvesnio svorio (angl. cruiserweight) kategorijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius