-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Plieninis S.Gaižausko pilvo presas: tailandiečiai talžo kojomis, o lietuvis – nė krust

Tarp Lietuvos ir Tailando kovos ringų gyvenantis 34-erių metų Sigitas Gaižauskas savo feisbuko paskyroje pasidalijo vaizdo įrašu iš alinančių treniruočių proceso. Du tailandiečiai vienas po kito atlieka kojų smūgius į pilvą, o lietuvis į tai reaguoja šypsenėle. Nesižavėti tarsi plieniniu kovotojo pilvo presu neįmanoma. „Taip kaskart užsibaigia mano diena sporto salėje“, – šyptelėjo Sigitas.
5d4bf1de5b84fvideo_5d4bf18079235
Kadras iš vaizdo įrašo

Jau kurį laiką Tailande gyvenantis bene geriausias Lietuvos Muai tai kovotojas Sigitas Gaižauskas 15min prisipažino pakeitęs tiek ilgametį trenerį, tiek sporto klubą. Nuo šiol jis treniruojasi su keturiais tailandiečiais, savo sąskaitose turinčiais po daugiau nei 100 profesionalių kovų.

„Vienas iš bendraklubių – lengvo svorio kovotojas, turėjęs virš 200 kovų. Visi keturi jie su manimi sportuoja ir treniruoja žmones. Esu vienintelis užsienietis klube“, – teigė Sigitas.

Sigito Gaižausko asmeninio albumo nuotr./Sigitas Gaižauskas naujajame klube Tailande
Sigito Gaižausko asmeninio albumo nuotr./Sigitas Gaižauskas naujajame klube Tailande

Pastaroji Sigito kova, vykusi gegužę Bankoke, nenusisekė – lietuvis patyrė gilų nokautą, nors prieš tai ilgą laiką buvo nenugalėtas. Tad šįkart sugrįžimas į ringą bus didžiulis savęs patikrinimas.

Vis dėlto tautietis, mėgęs net kovų metu atlikti keletą parodomųjų „aš net nesušilau“ atsispaudimų, neužmiršta savų fanų ir karts nuo karto su jais pasidalija nuotaikingais filmukais iš treniruočių salės. Šįkart dėmesys skirtas Sigito pilvo raumenimis.

VIDEO: Sigito Gaižausko pilvo preso treniruotė Tailande

„Šis veiksmas, kuriuo ne vienas kovotojas užbaigia treniruotę, net neturi kažkokio pavadinimo. Vieni rankomis smūgiuoja į pilvą, kiti kojomis. Žodžiu, kas kam labiau patinka. Tai stiprina pilvo raumenis fiziškai ir pakausto kovotoją psichologiškai, kad nebijotų smūgių per kovą, nes muai tai atliekama labai daug smūgių keliu į pilvą. Muai tai kovotojas turi turėti labai stiprų pilvo presą“, – 15min paaiškino S.Gaižauskas.

Anot jo, Lietuvoje šis treniruočių „pratimas“ nėra toks populiarus. O štai Tailande Sigitas tokį išbandymą patiria kiekvienos treniruotės metu. Dažniausiai atliekamos dvi serijos po 20 smūgių. Kadangi šįkart smūgius atliko du tailandiečiai – vienos serijos metu kovotojo pilvas „sugėrė“ net 40 čaižių spyrių koja.

„Maksimumo – kiek atlaikyčiau, nesu daręs. Dar būna taip, kad su sunkiu kimštiniu kamuoliu mėto tau į pilvą. Kai sulauki daugybės smūgių į presą, reikia reguliuoti kvėpavimą, nes greičiau pavargsti. Viskas daroma tam, kad kovoje būtų mažiau blaškymosi ir nuovargio“, – teigė S.Gaižauskas.

Sigito Gaižausko asmeninio albumo nuotr./Sigitas Gaižauskas su naujuoju treneriu
Sigito Gaižausko asmeninio albumo nuotr./Sigitas Gaižauskas su naujuoju treneriu

Iki šiol Sigitas Tailando, Vietnamo bei Kinijos ringuose yra pasiekęs 15 pergalių, 2 lygiąsias ir tik 5 kartus rijo karčią pralaimėjimo piliulę. Didžiausias lietuvio pasiekimas – sidabrinis pasaulio čempiono diržas, juosmenį Tailande papuošęs prieš trejus metus. Iš viso S.Gaižauskas yra iškovojęs jau 51 pergalę, triskart dvikovą baigęs lygiosiomis bei 15 kartų pralaimėjęs.

15min primena, kad 2017 metų birželio 18 dieną Patajoje vykusioje „Max Muay thai“ turnyro pagrindinėje vakaro dvikovoje S.Gaižauskui buvo sutrupintas apatinis žandikaulis. Teisėjai nebeleido jam tęsti kovos, tad po keturių iš eilės pergalių lietuvis buvo priverstas pripažinti varžovo pranašumą.

Sigito Gaižausko nuotr./Sigitui Gaižauskui mėnesį teks valgyti per šiaudelį
Sigito Gaižausko nuotr./Sigitui Gaižauskui mėnesį teks valgyti per šiaudelį

Negana to, Sigitas jau kitą dieną leidosi į kelią – grįžo į Lietuvą, kur jo laukė ilgas ir skausmingas, ypač morališkai, gijimo procesas. Jei pradžioje kovotojas dar optimistiškai tikėjosi į ringą sugrįšiąs po keleto mėnesių, atsistoti vėl ant kojų, kurį laiką valgius tik per šiaudelį, prireikė beveik metų. Tai nebuvo pirmasis lietuvio patirtas žandikaulio lūžis.

Pernai gruodžio 15 dieną Tauragėje vykusios „Bushido'75“ dvikovos su baltarusiu metu S.Gaižauskas užsidirbo netikėtino dydžio guzą.

Beno Dragūno nuotr./Kovos narve Tauragėje
Beno Dragūno nuotr./Kovos narve Tauragėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius