-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Gaižauskas su trenksmu grįžo į Tailando ringą: įveikė 181 kovą turėjusį tailandietį

Kai pernai Tailando ringe iki tol karaliavusiam Muaythai kovotojui 33-ejų metų Sigitui Gaižauskui buvo sutrupintas apatinis žandikaulis, iš Gaurės kilęs sportininkas manė, kad išsigydyti šiurpą keliančią traumą pavyks per keletą mėnesių. Gydymas užtruko. Tačiau prabėgus metams, Sigitas sugrįžo į Tailandą, kur šventė užtikrintą pergalę. Įveiktas net 121 pergalę sąskaitoje turintis tailandietis.
Sigitas Gaižauskas Tailando ringe
Sigitas Gaižauskas Tailando ringe / Max Muay Thai organizatorių nuotr.

2017 metų birželio 18 dieną Patajoje vykusioje „Max Muay thai“ turnyro pagrindinėje vakaro dvikovojo 47 pergales (iš viso 62 profesionalios kovos) karjeroje iki tol šventęs S.Gaižauskas stojo prieš 22-ejų metų tailandietį, savo sąskaitoje turėjusį 65 profesionalias dvikovas.

VIDEO: Sigito Gaižausko kova, kuomet lūžo žandikaulis

Antrajame raunde priešininką į nokdauną įnirtingai pasiųsti bandęs lietuvis staiga buvo priverstas prašytis medikų pagalbos – sutrupėjo jo apatinis žandikaulis. Teisėjai nebeleido jam tęsti kovos, tad po keturių iš eilės pergalių, S.Gaižauskas buvo priverstas pripažinti varžovo pranašumą. Negana to, Sigitas jau kitą dieną leidosi į kelią – grįžo į Lietuvą, kur jo laukė ilgas ir skausmingas, ypač morališkai, gijimo procesas. Jei pradžioje kovotojas dar optimistiškai tikėjosi į ringą sugrįšiąs po keleto mėnesių, atsistoti vėl ant kojų prireikė beveik metų.

Dvikovos adrenaliną lietuvis vėl pajuto šių metų kovą, kai į pergalių kelią sugrįžo po 7 mėnesių pertraukos. „Bušido KOK“ turnyre Vilniaus „Siemens“ arenoje jis nugalėjo marokietį. Kovotoją užliejo toks jaudulys, kad jis sunkiai tvardė ašaras. Sugrįžimas po tokios sunkios traumos, kuomet keletą mėnesių teko valgyti per šiaudelį – įrodymas, kokia stipti gali būti tikro kovotojo valia.

Po metų į Tailandą sugrįžęs lietuvis liepos 8 dieną stojo prieš itin pajėgų varžovą, savo sąskaitoje turintį net 182 kovų, iš kurių, įspūdinga, – 121 pergalė.

„Nors ilgai neturėjęs kovos, jaučiuosi gerai. Bus ką veikti. Tailandietis savo pastarojoje dvikovoje priešininkui iš alkūnės du dantis priekinius išmušė. Stipri pas jį dešinė alkūnė. Techniškas, kovojęs geriausiuose Muaythai turnyruose. Nesiruošiu žaisti, atsistosiu tvirtai ir pirmyn. Jeigu jį nugalėsiu, tai mano vardas Tailande nuskambės“, – prieš dvikovą emocijomis su 15min pasidalino S.Gaižauskas.

Kaip tarė, taip ir padarė. Kovą Sigitas pradėjo itin aršiai – lietuvis negailėjo savęs, nuolat vaikėsi tailandietį po ringą. Kovotojai karts nuo karto apsikeisdavo alkūnių smūgiais. Keletą kartų priešininkas netgi buvo įspėtas teisėjo - šis ragino tailandietį nesitraukti ir aršiau kovoti.

Nuskambėjus finaliniam gongui, į viršų kilo būtent Sigito rankos. Tailando kovotojas atrodė nusiminęs, jautė, kad pralaimėjo. Tai patvirtino ir teisėjai, skyrę pergalę po metų pertraukos į Tailando ringą grįžusiam lietuviui. Puikų kovingumą pademonstravusiam S.Gaižauskui skirtas net papildomas piniginis prizas.

15min nuotr./ Sigitas Gaižauskas švenčia pergalę
15min nuotr./ Sigitas Gaižauskas švenčia pergalę

Iki šiol lietuvis Tailando, Vietnamo bei Kinijos ringuose yra pasiekęs 14 pergalių, 2 lygiąsias ir tik 4 kartus rijo karčią pralaimėjimo piliulę. Didžiausias Sigito pasiekimas – sidabrinis pasaulio čempiono diržas, juosmenį Tailande papuošęs prieš dvejus metus.

VIDEO: Sigitas Gaižauskas, apsuptas gerbėjų po kovos Tailande
VIDEO: Įspūdingas Sigito Gaižausko nokautas Tailando ringe: varžovas nekilo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius