Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valios patikra kovotojo kelyje: S.Gaižauskui mėnesį teks valgyti per šiaudelį

Nokautais vieną po kito tailandiečius vertusio Lietuvos muaythai kovotojo Sigito Gaižausko laukia tikras išbandymų metas. Birželio 18 d. Tailande vykusioje dvikovoje patyręs itin sudėtingą žandikaulio lūžį, lietuvis buvo priverstas sugrįžti į gimtinę. Šiandien jis gali valgyti tik per šiaudelį – dantys sukabinti vielomis. „Ne pirmas kartas, esu įpratęs“, – optimizmo nestokoja Sigitas.
Sigitui Gaižauskui mėnesį teks valgyti per šiaudelį
Sigitui Gaižauskui mėnesį teks valgyti per šiaudelį / Sigito Gaižausko nuotr.

Prisimindamas pastarąją kovą, kovotojas pyksta tik dėl vieno – jog gerai neparuošė namų darbų.

„Kadangi prieš lipant į ringą vis keitė priešininką, to, kurį galiausiai paskyrė, nespėjau pamatyti nė vienos dvikovos. Vis dėlto jaučiau, kad kovoje su juo pirmauju, buvau stipresnis, maniau, tikrai laimėsiu. Forma buvo nereali, taip gerai jaučiausi, tad dėl to, kas įvyko, labai gaila. Tiesiog neįmanoma apsisaugoti nuo visų smūgių. Vieną jų, pačiu alkūnės galu, pražiopsojau.

VIDEO: Sigito Gaižausko kova, kuomet lūžo žandikaulis

Mintyse dėliojau smūgius, kokius tuoj atliksiu, bet pajutau, kad vienos pusės dantys tiesiog sukrito į vidurį burnos.

Tą akimirką, kai gavau traumą, planavau toliau kautis. Mintyse dėliojau smūgius, kokius tuoj atliksiu, bet pajutau, kad vienos pusės dantys tiesiog sukrito į vidurį burnos. Supratau, kad yra blogai. Atviras lūžis, suplėšęs dantenas. Gydytojas pirštais pajudino žandikaulį – jis vartėsi į visas puses. Kova buvo baigta“, – lemtingas akimirkas, sustabdžiusias puikiai besiklosčiusią karjerą, prisiminė lietuvis.

Pirmiausiai jis nuvyko į Patajos ligoninę, tačiau ten jį atsisakė priimti – neturi sveikatos draudimo. Turnyro, kuriame jis kovėsi, organizatoriai pasisiūlė apmokėti gydymo išlaidas. Teko vykti į Bankoką, kuris – už 180 km. Kelyje išblėso adrenalinas – Sigitą ėmė kamuoti skausmas, darėsi sunku ryti seiles, kalbėti. Tačiau jis ir toliau galvojo tik apie ringą.

Sigito Gaižausko nuotr./Kovotojas Sigitas Gaižauskas Kauno klinikose
Sigito Gaižausko nuotr./Kovotojas Sigitas Gaižauskas Kauno klinikose

„Nežinau, kodėl visad reikia eiti sunkiausiu keliu, bet tokiomis traumomis manęs neišgąsdinsi. Bankoko ligoninėje pasakė, kad lūžiai du. Laukėme kažko 4 val. Pasiūlė tik uždėti ledo ir pašaldyti. Liepė laukti parą. Supratau, kad nieko nebus – įsigijau bilietus į Lietuvą. Viena pažįstama, kuri taip pat yra sportavusi „Titano“ klube, pakvietė kuo greičiau prisistatyti į Kauno klinikas. Ji ten dirba. Per dieną apsivertė visi planai“, – teigė Sigitas.

Iki Hua Hin miestelio, kuriame gyvena, iš Bankoko naktį teko vykti dar apie 230 km. Namuose jis atsirado tik paryčiais. Buvo nieko nevalgęs jau parą. Taip ir neužmigo. Valgyti nelabai sekėsi ir belaukiant lėktuvo į Lietuvą. Prabėgus daugiau nei parai, antradienį, jis sugrįžo į Vilnių.

Tiesiai iš Vilniaus oro uosto Sigitas buvo pristatytas į Kauno klinikas. Ten daugiau nei 2,5 val. buvo atliekama dantų sukabinimo vielomis procedūra. Padaryta rentgeno nuotrauka parodė, jog lūžis itin sudėtingas – išlūžęs tarsi trikampio formos kaulas. Šiuo metu daktarai sprendžia, kaip elgtis toliau – jie nelinkę operuoti, nes dalį kaulo tektų pašalinti – deformuotųsi žandikaulis.

Sigito Gaižausko nuotr./Kovotojo Sigito Gaižausko žandikaulio trauma
Sigito Gaižausko nuotr./Kovotojo Sigito Gaižausko žandikaulio trauma

„Patį lūžį vielomis sutraukė, bet tas atskilęs fragmentas neduoda ramybės. Be to, pažeistas, rodos, ir barzdos nervas – nejaučiu dalies smakro ir lūpos. Gali ir neatsigauti. Teks laukti apie pusę metų ir žiūrėti.

Tiesiog noriu, kad ta nežinia baigtųsi. Noriu, kad tvirtai padarytų, tad esu linkęs gultis ant operacinio stalo, o ne laukti, sugis ar ne, gerai sugis ar prastai. Mano siekis – kuo greičiau grįžti į ringą.

Sigito Gaižausko nuotr./Sigitui Gaižauskui mėnesį teks valgyti per šiaudelį
Sigito Gaižausko nuotr./Sigitui Gaižauskui mėnesį teks valgyti per šiaudelį

Daugelis rašo „stiprybės, laikykis“. Čia juk tik žandikaulis, – visus raminu. Morališkai manęs nė kiek nepaveikė ta trauma. Žinau savo kelią ir juo eisiu. Su skausmais ar be jų“, – tikino Sigitas, ėmęs dėkoti Kauno klinikų personalui už puikų darbą ir priežiūrą.

Tokia patirtis jam – ne naujiena. Maždaug prieš dešimtmetį žandikaulis lūžo pirmą kartą. Antrąjį – pernai. Dabar tai – jau trečiasis lūžis. Tiesa, pats sudėtingiausias.

„Pirmojo lūžio metu apatinis žandikaulis tarsi atsikabino – sudėjo varžtus, plokštę ir viskas. Tuomet taip pat valgiau per šiaudelį. Tad prie to jau esu pratęs. Dabar apatinis žandikaulis lūžo. Sakiau, lai tiesia vietoj mano kaulų geležinkelio bėgius – nesvarbu. Po ketvirto žandikaulio lūžio gal jau ir pagalvosiu nelipti į ringą“, – linksmai nusiteikęs kalbėjo Sigitas.

Apie mėnesį jam teks valgyti tik per šiaudelį. Tačiau toks iššūkis kovotojo negąsdina.

„Teko čiaudėti – skausmas nežmoniškas. Tad geriau jau to nedaryti. Žiovauti irgi nepavyks. Kalbą mano irgi ne visi dabar supranta. Baisiausia būtų, jei bloga pasidarytų – atpilti skrandžio turinio negaliu. Tuomet lauktų mirtis, nes dantys sukabinti. Kaip toliau treniruosiuosi? Teks kuriam laikui grįžti prie maratonų bėgimo“, – jaudinančias detales apie dabartinę savo būklę dėliojo kovotojas.

VIDEO: Įspūdingas Sigito Gaižausko nokautas Tailando ringe: varžovas nekilo
VIDEO: Sigito Gaižausko pasiruošimo kovoms procesas Tailande
VIDEO: Muaythai kovotojas Sigitas Gaižauskas
VIDEO: Muaythai kovotojo Sigito Gaižausko treniruotės Tailande

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius