Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Gaižausko bado kančios per Kalėdas – veltui: teisėjų neįtikino net tai, kad varžovo veidą teko lopyti 17 siūlių

Kol Lietuvoje visi mėgavosi maistais nukrautais šventiniais stalais, Muay thai kovotojas Sigitas Gaižauskas šventes sutiko ne tik toli nuo šeimos – Tailande, bet ir mesdamas svorį. Taip jau išpuolė, kad sunkioji pasiruošimo kovai savaitė vyko būtent Kalėdų metu. Gaila, bet pasiaukojimas šįkart nepasiteisino – „Max Muay Thai“ turnyre Patajoje lietuvis, privertęs priešininką kraujuoti, pralaimėjo.
Sigito Gaižausko pergalė nokautu Tailando ringe
Sigitas Gaižauskas Tailando ringe / Tarimpress Photography nuotr.

Pagrindinėje lapkričio 17-osios dienos turnyro Patajoje dvikovoje S.Gaižauskas galingu alkūnės smūgiu įveikė „Max Muay Thai“ čempioną bei diržo savininką Buangueną ir taip grįžo į pergalių kelią.

Tarimpress Photography nuotr./Sigito Gaižausko pergalė nokautu Tailando ringe
Tarimpress Photography nuotr./Sigito Gaižausko pergalė nokautu Tailando ringe

Kita kova buvo suplanuota prieš pat Šv. Kūčias, tačiau dvikova buvo nukelta į gruodžio 29-ąją.

„Ką gi, Kalėdas sutiksiu mesdamas svorį, – reziumavo lietuvis, prisipažinęs, kad sportinė forma gera, tačiau šiek tiek maudė ranką, kurios traumą patyrė pastarosios dvikovos metu. – Šv. Kūčios man – pati svarbiausia šventė, kurią visuomet sutinku su šeima. Išskyrus šias.“

Sigito Gaižausko pasiruošimas kovai

Paskutiniąją svorio metimo dieną per 2 valandas jam teko atsikratyti 6 papildomų likusių kilogramų! Pasiruošimas išvargino, tačiau lietuvis, kaip ir visuomet, pažadėjo išplėšti Lietuvai pergalę.

„Stengsiuosi iš visų jėgų, kad kova būtų graži. Jaučiuosi gerai, svorio atstatymas praėjo sklandžiai. Belieka susikaupti ir eiti į ringą“, – dvikovos išvakarėse kalbėjo Sigitas.

Šios dienos jo priešininkas – Sangtiannoi Sitsarawataof. Kaip 15min apibūdino S.Gaižauskas, varžovas stiprus, klinče gerai dirba keliais, turi stiprias alkūnes, visuomet „eina į priekį“.

Max Muay Thai organizatorių nuotr./Sigitas Gaižauskas ir priešininkas Sangtiannoi Sitsarawataof
Max Muay Thai organizatorių nuotr./Sigitas Gaižauskas ir priešininkas Sangtiannoi Sitsarawataof

„Ganėtinai žemas, palyginus, su kitais mano varžovais“, – šyptelėjo nuolat aukštaūgių, tailandiečių standartais, priešininkų sulaukiantis lietuvis.

Max Muay Thai organizatorių nuotr./Sigitas Gaižauskas ir kiti „Max Muay Thai“ turnyro dalyviai
Max Muay Thai organizatorių nuotr./Sigitas Gaižauskas ir kiti „Max Muay Thai“ turnyro dalyviai

Jei nepasiunti tailandiečio Tailande į nokautą, neiškovoji akivaizdžios pergalės, pralaimėsi. Taip galima apibūdinti teisėjų gruodžio 29 d. verdiktą. Sigitas kovėsi kaip lygus su lygiais, atliko ne vieną smūgį alkūne, netgi prakirto varžovui akį, stengėsi pirmauti, tačiau į viršų po trijų raundų kilo ne jo ranka.

Pirmasis raundas buvo žvalgybinis, kovotojai apsidalijo kojų smūgiais per atstumą. Antrasis labiau vyko klinče, dažniau smūgiuojant keliais. Sigitas ėmė ieškoti savo alkūnei kelių Tailando kovotojo galvos link.

Trečiasis raundas vystėsi taip: S.Gaižauskas smūgiuoja alkūne, sportininkai susikabina į klinčą ir atlieka smūgius keliais. Tik teisėjas juos išskiria, Sigitas vėl pirmasis puola ir atakuoja alkūne. Nuskambėjus finaliniam gongui, tailandiečio veidu sruvo kraujas. Į viršų kilo abiejų kovotojų rankos. Sigitas šypsojosi, nes manė laimėjęs, tačiau taip nenutiko.

Priešininkas įsirašė 67-ją pergalę (turi 14 lygiųjų ir 22 pralaimėjimus), o lietuvis – 7 pralaimėjimą.

„Jaučiau, kad mano kova. 100 proc. maniau, kad laimėjau. Prakirtau varžovui antakį ir galvą. Bet namų sienos daro savo. Pirmą kartą abejoju teisėjų sprendimu. Visi sako, kad aš turėjau mažiausiai lygiąsias gauti“, – po dvikovos teigė S.Gaižauskas.

Sigito Gaižausko komentaras po kovos

Rodos, savo pergale ne itin patikėjo ir varžovas, leptelėjęs, kad revanšo organizatoriai neplanuotų – jis nebenori kautis su S.Gaižauskui. Po dvikovos tailandiečio veidą teko „lopyti“ net 17 siūlių.

Stipri kovotojo valia

Iki šiol Sigitas Tailando, Vietnamo bei Kinijos ringuose yra pasiekęs 16 pergalių, 2 lygiąsias ir 7 kartus rijo karčią pralaimėjimo piliulę. Didžiausias lietuvio pasiekimas – sidabrinis pasaulio čempiono diržas, juosmenį Tailande papuošęs prieš trejus metus. Iš viso S.Gaižauskas yra iškovojęs jau 52 pergales, triskart dvikovą baigęs lygiosiomis bei 17 kartų pralaimėjęs.

15min primena, kad 2017 metų birželio 18 dieną Patajoje vykusioje „Max Muay thai“ turnyro pagrindinėje vakaro dvikovoje S.Gaižauskui buvo sutrupintas apatinis žandikaulis. Teisėjai nebeleido jam tęsti kovos, tad po keturių iš eilės pergalių, lietuvis buvo priverstas pripažinti varžovo pranašumą.

Sigito Gaižausko nuotr./Sigitui Gaižauskui mėnesį teks valgyti per šiaudelį
Sigito Gaižausko nuotr./Sigitui Gaižauskui mėnesį teks valgyti per šiaudelį

Negana to, Sigitas jau kitą dieną leidosi į kelią – grįžo į Lietuvą, kur jo laukė ilgas ir skausmingas, ypač morališkai, gijimo procesas. Jei pradžioje kovotojas dar optimistiškai tikėjosi į ringą sugrįšiąs po keleto mėnesių, atsistoti vėl ant kojų, kurį laiką valgius tik per šiaudelį, prireikė beveik metų. Tai nebuvo pirmasis lietuvio patirtas žandikaulio lūžis.

Pernai gruodžio 15 dieną Tauragėje vykusios „Bushido'75“ dvikovos su baltarusiu metu S.Gaižauskas užsidirbo netikėtino dydžio guzą.

Beno Dragūno nuotr./Kovos narve Tauragėje
Beno Dragūno nuotr./Kovos narve Tauragėje

O štai šių metų gegužės 19 d. tolimojoje Azijos šalyje lietuvis patyrė itin skaudų nokautą. Tokį, kokį seniai beturėjo. „Muay Thai Super Champ“ turnyre Bankoke jis pralaimėjo kur kas labiau patyrusiam tailandiečiui, kuris, rodos, net nespėjo gerai apšilti. „Atsiprašau, ką nuvyliau“, – atgavęs sąmonę tuomet atsiprašinėjo S.Gaižauskas. Dvikovinio sporto bendruomenė siūlė lietuviui nekovoti bent pusmetį, netgi baigti karjerą, tačiau sportininkas tokių minčių net neturėjo.

Pademonstravęs didžiulę valią, rugsėjo 1 d. į ringą, kaip minėta, jis sugrįžo pergalingai – ant menčių paguldė stiprų tailandietį. Šiam prireikė siūti prakirstą antakį. Lapkritį, kaip minėta, nokautu įveiktas dar vienas varžovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius