Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 18 /18:43

S.Gaižauskui Tailande sutrupintas apatinis žandikaulis: „Atsiprašau, ką nuvyliau“

Žvėris, milžinas, naujasis Remyga, – tokiais epitetais pastaruoju metu apdalinamas 32-ejų metų Sigitas Gaižauskas. Pernai gruodį Kaune nušautas Remigijus Morkevičius garsėjo Japonijos ringe, o tame pačiame „Titano“ klube „užaugęs“ Sigitas iki šiol karaliavo Tailande. Vis dėlto, birželio 18 d. pagrindinėje prestižinio „Max Muay Thai“ kovų turnyro dvikovoje jis buvo priverstas stabdyti kovą.
Kovotojas Sigitas Gaižauskas Tailande
Kovotojas Sigitas Gaižauskas Tailande / „Max Muay Thai“ organizatorių nuotr.

Tailandiečiai muaythai kovotojai niršo. Niršo dėl to, jog vienas po kito namų arenos ringe atgula po lietuvio kojomis. Vienas jų, nugalėtas gegužės viduryje, netgi iškvietė S.Gaižauską revanšui (jo tėvas – buvęs muaythai čempionas, tad, Sigito manymu, nenorėjo taip lengvai palikti visko), tačiau galiausiai spruko į krūmus – varžovas buvo pakeistas. Po to jis kito dar kartą.

„Iš pradžių kova-revanšas buvo numatytas birželio 25 d. Vėliau parinko kitą priešininką ir atkėlė dvikovą į birželio 18 d., kol galiausiai antrą kartą pakito varžovas. Antrajam netiko mano svorio kategorija. Taigi per keletą savaičių dukart keitėsi priešininkas. Treneris juokauja, jog visi bijo kautis su manim.

Sigito Gaižausko pasiruošimas kovai

Noras kovoti yra begalinis. Trokštu pademonstruoti gražią kovą, kad žmonės eitų iš proto žiūrėdami. Man tuomet būna didžiausias džiaugsmas. Tai mano 9 minutės, dėl kurių daug ir sunkiai dirbu. Noriu jomis mėgautis“, – prieš pat sekmadienio dvikovą 15min teigė S.Gaižauskas.

Lūžo žandikaulis

Pastarąjį kartą kovotojas iš Lietuvos į ringą žengė gegužės 21 d. ir šventė pergalę po trijų raundų įnirtingos kovos. Ankstesnius priešininkus jis buvo įveikęs įspūdingais nokautais.

„Jaučiau, kad reikia kiek pailsėti. Tad kurį laiką gyvenau be sporto. Vėliau vėl kibau į treniruotes ir artėjant šiai dvikovai jaučiuosi kaip niekad gerai pasiruošęs. Atsigavo net ilgą laiką buvęs traumuotas dešinys riešas. Manau, galėsiu pagaliau smūgiuoti visu 100 procentų“, – tikino Sigitas.

Birželio 18 d. Patajoje vykusioje pagrindinėje vakaro dvikovoje 45 pergales (iš viso 61 profesionali kova) karjeroje šventęs S.Gaižauskas stojo prieš 22-ejų metų tailandietį Silathong Nayodonlopburi, savo sąskaitoje turintį 65 profesionalias dvikovas.

Prieš prasidedant mūšiui, į ringą žengė „Max Muay Thai“ turnyro prezidentas, ant abiejų kovotojų kaklų uždėjęs po medalį.

Pirmąjį raundą Sigitas vis bandė atlikti tikslų smūgį į varžovo galvos sritį – keletą kartų jam tai padaryti pavyko, tačiau tai nepatiesė priešininko ant žemės. Tailandietis atsakė efektingu kojos smūgiu į veidą, tačiau lietuvis atsilaikė.

Jei pirmojo raundo metu kovotojai grūmėsi palaikydami atstumą, tai prasidėjus antrajam užvirė kova klinče. Sigitas lyg kriaušę daužė priešininką, tačiau nokdauno pasiekti taip ir nepavyko. Atsilaikęs ant kojų, tailandietis vis taikliai smūgiuodavo. Dažniausiai alkūne. Po vieno iš tokių smūgių į žandikaulį, lietuvis buvo priverstas prašytis medikų apžiūros. Sigito burnoje matėsi kraujo. Deja, bet po keturių iš eilės įspūdingų pergalių, puikiai kovojęs Lietuvos kovotojas buvo priverstas sustoti – teisėjai nebeleido jam tęsti kovos. Lietuviui lūžo žandikaulis.

VIDEO: Sigito Gaižausko kova, kuomet lūžo žandikaulis

Tokią sunkią traumą jis jau buvo patyręs anksčiau. Tuomet dalis žandikaulio buvo sutvirtinta metalo plokšte. Tad, tikėtina, jog atsinaujino senos bėdos.

„Atostogos, suskaldytas visiškai mano apatinis žandikaulis. Pražiopsojau smūgį alkūne. Nemačiau varžovo kovų, tad ir padariau klaidą. Ačiū už palaikymą. Aš irgi žmogus, man irgi lūžta kaulai. Atsiprašau, ką nuvyliau“, – tokiomis liūdnomis žiniomis iškart po dvikovos pasidalijo vienas geriausių Lietuvos kovotojų.

Lietuvio laukia ilgas gydymosi procesas. Tačiau net ir pralaimėjęs vakaro dvikovą, Sigitas buvo įvertintas piniginiu prizu.

Sulaukė kvietimo kautis dėl diržo

Anksčiau kovotojas 15min atviravo, sulaukęs kvietimo rugsėjį kautis dėl pasaulio čempiono diržo. Tai, anot jo, – svajonių išsipildymas. S.Gaižausko rudenį gali laukti kova ir Malaizijoje. Matyti lietuvį savo arenose pageidauja ir turnyrų Kinijoje organizatoriai.

Sigito planuose ir revanšas prieš kovotoją, kuriam pernai metais teko skaudžiai nusileisti Vietname. Tiesa, priešininkas šiuo metu sveria daugiau už lietuvį, tad artimiausiu metu jų mūšis ringe sunkiai įsivaizduojamas.

Tokie kvietimai įrodo, kad S.Gaižauskas tampa vis labiau pastebimas. Vis daugiau ir daugiau jis sulaukia dėmesio ir iš muaythai gerbėjų. Po kiekvienos kovos nusidriekia eilė žiūrovų, norinčių nusipaveiksluoti su milžinu iš Lietuvos ar bent jau paspausti jam ranką.

VIDEO: Sigitas Gaižauskas, apsuptas gerbėjų po kovos Tailande

Tolimajame Azijos žemyno krašte Sigitas praleido jau dvejus metus. Pusmečiui buvo parvykęs į Lietuvą, tačiau šių metų sausį ir vėl išsiruošė ten, kur, kaip jis pats sako, galima semtis geriausios muaythai patirties.

„Max Muay Thai“ organizatorių nuotr./Kovotojas Sigitas Gaižauskas Tailande
„Max Muay Thai“ organizatorių nuotr./Kovotojas Sigitas Gaižauskas Tailande

Pirmąją kovą po sugrįžimo, vykusią kovo 3 d., lietuvis laimėjo trečiame raunde keliu į nokautą pasiuntęs japoną. Vėliau antrajame raunde jis nokautu įveikė tituluotesnį už save varžovą. Balandį dar vienu įspūdingu nokautu įveikė jauną, 92 profesionalias kovas savo sąskaitoje turinčią Tailando žvaigždę. Priešininkas po antrąjį raundą patirto nokauto pats negalėjo atsistoti, jį iš ringo išnešė neštuvais.

Pastarąjį kartą, gegužę, jis buvo pripažintas nugalėtoju po trijų raundų įnirtingos kovos. Dvikovos metu tailandietis porą kartų buvo pasiųstas į nokdauną.

Iki šiol lietuvis Tailando, Vietnamo bei Kinijos ringuose yra pasiekęs 13 pergalių bei 2 lygiąsias ir tik 4 kartus rijo karčią pralaimėjimo piliulę. Didžiausias pasiekimas – sidabrinis pasaulio čempiono diržas, Sigito juosmenį Tailande papuošęs prieš daugiau nei metus.

VIDEO: Muaythai kovotojas Sigitas Gaižauskas
VIDEO: Muaythai kovotojo Sigito Gaižausko treniruotės Tailande
VIDEO: Muaythai kovotojo Sigito Gaižausko pasiruošimas kovai Tailande: svorio metimas
VIDEO: Sigito Gaižausko pasiruošimo kovoms procesas Tailande

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius