Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už gražią kovą S.Gaižauskui skirta premija, tačiau laimėjo tailandietis: lietuviui prireikė medikų

Rugsėjo 1 d. tailandietį priešininką apdovanojęs 16 siūlių antakyje kainavusiu nokautu, spalio 6 d. muai thai kovotojas Sigitas Gaižauskas pats buvo priverstas kreiptis į medikus – siūtas paakys. Nors lietuviui už gražią lygiavertę kovą skirta premija, pergale Tailando „Max Muay Thai“ turnyro ringe džiaugėsi tailandietis. Svetimoje arenoje turi būti visa galva geresnis, kad laimėtum.
Po kovos Tailande S.Gaižauskui prireikė siūti paakį
Po kovos Tailande S.Gaižauskui prireikė medikų: siūtas paakys / S.Gaižausko asmeninio albumo nuotr.

„Viskas gerai, jaučiuosi puikiai. Per tą gerą savijautą, kad neišsitaškyčiau dar pirmame raunde“, – pakalbintas keletą dienų prieš kovą, kiek baiminosi S.Gaižauskas.

Kalbėdamas apie varžovą, jis įvardijo jį kaip labai stiprų ir technišką kairiarankį, kuris sugeba keisti stovėseną ir smūgiuoti dešine.

S.Gaižausko asmeninio albumo nuotr./S.Gaižauskas su varžovu po svėrimų
S.Gaižausko asmeninio albumo nuotr./S.Gaižauskas su varžovu po svėrimų

„Mėgsta provokuoti. O mano taktika: lengvai bandyti spausti ir nesivelti į jo provokacijas“, – pabrėžė Lietuvos kovotojas.

Prakirstas paakys – prieš gumbą virš ausies

Išvengti provokacijų sekmadienio kovoje nepavyko: Sigitas ringe greitai ėmė žaisti pagal varžovo taisykles. Vietinis „Max Muay Thai“ čempionas ringe atrodė visiškai ramus, ragino smūgiuoti, visa savo povyza bylojo „tu man niekas, susitvarkysiu lengvai“. Tailandiečio sąskaitoje, pasak turnyro organizatorių, – 58 pergalės ir 13 pralaimėjimų, Sigito, atitinkamai, – 53 ir 14. Susitiko išties lygiaverčiai priešininkai.

S.Gaižausko asmeninio albumo nuotr./S.Gaižauskas Tailando turnyre „Max Muay Thai“
S.Gaižausko asmeninio albumo nuotr./S.Gaižauskas Tailando turnyre „Max Muay Thai“

Kova išsitęsė visus tris raundus. Antrajame S.Gaižauskas bandė išnaudoti savo žudikę alkūnę, tailandietis smūgiavo labiau kojomis, tačiau netrūko ir smūgių alkūne. Trečiajame raunde kovotojai daugiau dirbo klinče – apsikeitė dešimtimis kelių smūgių. Nuaidėjus finaliniam gongui, į viršų kilo abiejų rankos, tačiau kaip jau dažnai nutinka, po lygios kovos pergalė visuomet atiduodama vietiniam kovotojui.

Teisėjai pergalę skyrė tailandiečiui, tačiau papildoma piniginė premija, skiriama už gražų pasirodymą, atiteko S.Gaižauskui. Tai tik įrodo, kad trūko nedaug. Net vietiniai žiūrovai, kurie varžosi dalyvaudami lažybose, po kovos tikino, kad turėjo būti skirtos lygiosios.

S.Gaižausko asmeninio albumo nuotr./S.Gaižauskas su kolegomis ir treneriu
S.Gaižausko asmeninio albumo nuotr./S.Gaižauskas su kolegomis ir treneriu

„Ringe jaučiausi kaip nesavas, labai lėtas, kažkaip nesusitvarkiau su varžovu, nespėjau paskui jį. Bandžiau spausti, bet praleidau smūgių. Sukabino porą siūlių paakyje. Net nežinau, kada tiksliai prakirto, nes daug smūgių alkūne praleidau. Nieko, iki kitos kovos išgis“, – išlipęs iš ringo prisipažino S.Gaižauskas.

Jo treneris įvertino, kad varžovas pasitaikė labai stiprus, o ir gerokai sunkesnis už Sigitą. Rūbinėje priešininkas S.Gaižauskui pademonstravo didžiulį gumbą virš ausies, kurį jam „įtaisė“ lietuvis.

S.Gaižausko asmeninio albumo nuotr./Po kovos Tailande S.Gaižauskui prireikė medikų: siūtas paakys
S.Gaižausko asmeninio albumo nuotr./Po kovos Tailande S.Gaižauskui prireikė medikų: siūtas paakys

Stipri kovotojo valia

Iki šiol Sigitas Tailando, Vietnamo bei Kinijos ringuose yra pasiekęs 16 pergalių, 2 lygiąsias ir tik 6 kartus rijo karčią pralaimėjimo piliulę. Didžiausias lietuvio pasiekimas – sidabrinis pasaulio čempiono diržas, juosmenį Tailande papuošęs prieš trejus metus. Iš viso S.Gaižauskas yra iškovojęs jau 52 pergales, triskart dvikovą baigęs lygiosiomis bei 16 kartų pralaimėjęs.

15min primena, kad 2017 metų birželio 18 dieną Patajoje vykusioje „Max Muay thai“ turnyro pagrindinėje vakaro dvikovoje S.Gaižauskui buvo sutrupintas apatinis žandikaulis. Teisėjai nebeleido jam tęsti kovos, tad po keturių iš eilės pergalių, lietuvis buvo priverstas pripažinti varžovo pranašumą.

Sigito Gaižausko nuotr./Sigitui Gaižauskui mėnesį teks valgyti per šiaudelį
Sigito Gaižausko nuotr./Sigitui Gaižauskui mėnesį teks valgyti per šiaudelį

Negana to, Sigitas jau kitą dieną leidosi į kelią – grįžo į Lietuvą, kur jo laukė ilgas ir skausmingas, ypač morališkai, gijimo procesas. Jei pradžioje kovotojas dar optimistiškai tikėjosi į ringą sugrįšiąs po keleto mėnesių, atsistoti vėl ant kojų, kurį laiką valgius tik per šiaudelį, prireikė beveik metų. Tai nebuvo pirmasis lietuvio patirtas žandikaulio lūžis.

Pernai gruodžio 15 dieną Tauragėje vykusios „Bushido'75“ dvikovos su baltarusiu metu S.Gaižauskas užsidirbo netikėtino dydžio guzą.

Beno Dragūno nuotr./Kovos narve Tauragėje
Beno Dragūno nuotr./Kovos narve Tauragėje

O štai šių metų gegužės 19 d. tolimojoje Azijos šalyje lietuvis patyrė itin skaudų nokautą. Tokį, kokį seniai beturėjo. „Muay Thai Super Champ“ turnyre Bankoke jis pralaimėjo kur kas labiau patyrusiam tailandiečiui, kuris, rodos, net nespėjo gerai apšilti. „Atsiprašau, ką nuvyliau“, – atgavęs sąmonę tuomet atsiprašinėjo S.Gaižauskas. Dvikovinio sporto bendruomenė siūlė lietuviui nekovoti bent pusmetį, netgi baigti karjerą, tačiau sportininkas tokių minčių net neturėjo.

Pademonstravęs didžiulę valią, rugsėjo 1 d. į ringą, kaip minėta, jis sugrįžo pergalingai – ant menčių paguldė stiprų tailandietį. Šiam prireikė siūti prakirstą antakį.

Max Muay Thai turnyro organizatorių nuotr./Sigitas Gaižauskas alkūne nokautavo tailandietį: šiam teko siūti antakį
Max Muay Thai turnyro organizatorių nuotr./Sigitas Gaižauskas alkūne nokautavo tailandietį: šiam teko siūti antakį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius