Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žinia prieš pat kovą dėl titulo: rusų superžvaigždės organizme aptikta dopingo

Prieš šeštadienį turėjusią įvykti kovą dėl laikinojo WBC čempiono titulo bokso pasaulį sudrebino žinia: rusų superžvaigždės Aleksandro Povetkino organizme aptikta dopingo.
Aleksandro Povetkino ir Bermane'o Stiverne'o kovos išvakarės
Aleksandro Povetkino ir Bermane'o Stiverne'o kovos išvakarės / „Scanpix“ nuotr.

Pasaulio bokso tarybos (WBC) vadovas Mauricio Sulaimanas pranešė, kad ruso priduotame mėginyje rasta draudžiamo preparato ostarino.

37-erių metų A.Povetkinas šeštadienį Jekaterinburge turi kautis su 38-erių metų Bermane'u Stiverne'u. Dvikova greičiausiai įvyks, bet jos rezultatas oficialiai nebus pripažintas.

Įdomu tai, kad dėl dopingo A.Povetkinas šiais metais jau buvo įkliuvęs. Gegužę jis turėjo kovoti su Deontay Wilderiu, tačiau kova buvo atšaukta dėl A.Povetkino organizme rastų meldoniumo pėdsakų.

Rusas išvengė diskvalifikacijos, tačiau buvo įpareigotas per 12 mėnesių atlikti dar vieną dopingo testą. Pakartotinio testo metu pažeidimų nebuvo nustatyta.

Visiškai švarus nėra ir B.Stiverne'as. Lapkritį jo organizme rasta dimetilamino. Boksininkas atsipirko 75 tūkst. JAV dolerių bauda, o diskvalifikacijos išvengė.

Per profesionalaus boksininko karjerą A.Povetkinas laimėjo 30 kovų ir pralaimėjo tik kartą – Vladimirui Kličko. B.Stiverne'o karjeroje – 28 kovos, 25 pergalės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius