Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

A.Sorokinas: „Paskutinę valandą teko iš savęs išspausti viską“

Pasaulio 100 km bėgimo rekordą Vilniuje pagerinęs Aleksandras Sorokinas sako, kad pavyko įgyvendinti tik planą B. Planas A – įveikti 100 km greičiau nei per 6 val. – atrodo sunkiai įgyvendinamas ir atidedamas ateičiai.
Aleksandro Sorokino 100km bėgimas
Aleksandro Sorokino 100km bėgimas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Sekmadienį ultra bėgikas finišą Naujamiesčio rajono gatvėmis pasiekė per 6 val. 5 min. 35 sek., o ankstesnysis jam pačiam priklausęs pasaulio rekordas buvo 6 sek. prastesnis.

Po finišo atletas atskleidė, kad ne viskas varžybų metu vyko sklandžiai.

„Nesakyčiau, kad varžybos buvo sunkiausios, bet turėjau problemų dėl skrandžio. Kažkur viduryje jis pradėjo dirbti, tad viskas gerai, atsigavau. Bėgu, bėgu, žiūriu, kad tempas sulėtėjo, nebetelpu į rekordą, reikia spausti. Paskutinę valandą teko iš savęs išspausti viską“, – sakė pasaulio rekordininkas.

A.Sorokinas padėkojo visiems gausiai trasoje susirinkusiems ir bėgikus palaikiusiems žmonėms bei pasiuntė sveikinimas šiandien gimtadienį švenčiančiai žmonai.

Taip pat sportininkas susimąstė apie savo galimybes pasiekti svajonėse regimą tikslą – įveikti 100 km greičiau nei per 6 val. Būtent tai jis sekmadienį laikė planu A. Tiesiog pasaulio rekordo pagerinimas buvo B planas.

„Planas A nepadarytas, teks bėgti iš naujo, gal kitais metais. 6 valandų rekordas išliko, reikia palaukti savaitę, Tokijuje vyks toks pats bėgimas, ten bėgs pirmąją, antrąją ir penktąją vietas praėjusių metų pasaulio čempionate užėmę vaikinai, jie irgi nori bėgti greičiau nei 6 valandos. Šis rekordas dreba, negaliu pasakyti, ar jis išsilaikys, ar ne, – svarstė A.Sorokinas. – Man viskas lyg ir buvo gerai, gal maksimaliai išsitaškius ir galima minute pagerinti rezultatą, bet kol kas neįsivaizduoju, kaip reikia dirbti, kad išbėgčiau iš 6 valandų. Gal tai – ne man, gal kita karta pagerins.“

Prieš varžybas Vilniuje kalbėta, kad į pasaulio rekordą kėsinsis ir Nyderlandų bėgikas Pietas Wiersma, tačiau jis finišo nepasiekė. Kurį laiką A.Sorokiną lenkęs varžovas pasitraukė iš trasos dėl sveikatos.

„Psichologiškai jis mane veikė, bet po 10 km galvojau, kad jį pavysiu. Mano arkliukas – paskutiniai kilometrai. Lyg ir turėjau laimėti, bet niekas nežino, kas būtų, jeigu būtų“, – sakė vilnietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius