Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ašarų nesulaikiusi D.Dzindzaletaitė: „Sūnui neįdomu, ar mama šokinėja“

Atrasta motinystė ir 15-a vieta pasaulyje. 24-erių Dovilei Dzindzaletaitei pastarieji metai buvo turtingi. Rio de Žaneiro olimpines žaidynes praleidusi ir sūnų pagimdžiusi lengvaatletė per 10 mėnesių sugrįžo į pasaulio elitą. „Manau, kad tai didelis dalykas. Niekas iš manęs to nesitikėjo. Bet esu maksimalistė, todėl liūdna“, – bilieto į finalą neišplėšusi kalbėjo D.Dzindzaletaitė.
Dovilė Dzindzaletaitė
Dovilė Dzindzaletaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Britų režisieriai lietuvei negailėjo dėmesio. Iš tribūnų jai patarinėjo treneris ir sužadėtinis Richardas Kilty, kuris vietinei publikai yra puikiai pažįstamas.

Po pirmojo bandymo (13,97) D.Dzindzaletaitė šypsojosi, tačiau įtampa niekur nedingo. Antrasis bandymas nepavyko dėl pakeistos taktikos.

„Dabar bus negražu kaltinti kažką, bet po pirmo bandymo mano vadybininkas pasakė atsidėti pėdą atgal, nes galvojo, kad greičiau bėgsiu. Aš atsidėjau ir šokdama „nedažengiau“, tai mane išmušė iš vėžių. Susinervinau ir nebegalėjau susikaupti“, – iškart po atrankos kalbėjo trišuolininkė.

Trečiasis bandymas buvo prastesnis nei pirmasis ir Dovilė liko 15-a pasaulyje. Iškart po pasirodymo lengvaatletė šypsojosi, pozavo fotografams ir šnekučiavosi su kolegėmis, tačiau užsiminus apie namuose laukiantį sūnų sportininkė nesulaikė ašarų.

„Žinau, kad ir kaip bebus, aš sugrįšiu namo ir.... Jam tai nesvarbu – mama šokinėja čia ar ką veikia. Jis dabar su Richardo tėvais, vakar skambino ir bučiavo bent per ekraną“, – jausmingai kalbėjo į didijį sportą sugrįžusi D.Dzindzaletaitė.

Sportininkė džiaugėsi, kad dabar visas mintis skirs rugsėjo mėnesį planuojamoms vestuvėms su vaiko tėvu R.Kilty.

– 15-a vieta pasaulyje sugrįžus po motinystės, jums pačiai – geras rezultatas?

– Manau, kad federacija, kiti sportininkai ir tiesiog žmonės Lietuvoje nelabai tikėjo, kad aš sugrįšiu iki pasaulio čempionato. Manau, kad pasiekimas jau yra, kad aš įvykdžiau normatyvą ir patekau čia. Net ne tai, kad pateko tarp 32-iejų, kurias pakvietė čia, bet aš įvykdžiau normatyvą. Tai didelis dalykas. Bet, kai esi maksimalistas ir nori paties geriausio – liūdna.

– Dabar galite šypsotis, bet tikriausiai tas laikotarpis po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių nebuvo lengvas. Kas buvo sunkiausia sugrįžtant?

– Nebuvo labai sunku, nes aš pati norėjau atsitraukti nuo sporto ir pailsėti. Aš buvau ir esu laiminga. Man reikėjo to poilsio.

Alfredo Pliadžio nuotr./Dovilė Dzindzaletaitė  ir Fatima Diame
Alfredo Pliadžio nuotr./Dovilė Dzindzaletaitė ir Fatima Diame

– Gyvenate čia, Didžiojoje Britanijoje, ir Richardas čia sulaukia puikaus palaikymo. Jums taip pat skyrė režisieriai daug dėmesio. Jaučiatės kaip namuose?

– Taip. Šiame stadione varžiausi 2015 metais ir tikrai čia gerai jaučiuosi. Britai yra labai dideli atletikos gerbėjai. Lengvosios atletikos žvaigždės čia sulaukia labai daug dėmesio. Gatvėje Richardas sulaukia tikrai didelio dėmesio. Dėl to ir aš jaučiu didesnį dėmesį. Visi žino, kad aš jo draugė ir mes greitai kelsime vestuves. Mane irgi ta šventė guodžia – yra ko laukti.

Alfredo Pliadžio nuotr./Dovilė Dzindzaletaitė
Alfredo Pliadžio nuotr./Dovilė Dzindzaletaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius