Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Danske Bank Vilniaus maratonui“ ruošiasi garsiausi Lietuvos sportininkai

Garsūs šalies sportininkai įsitikinę: nesvarbu, kokiai sporto šakai atstovauji, bėgimas yra neatsiejama kiekvienos treniruotės dalis. Badmintonininkas Kęstutis Navickas, dviratininkas Tomas Vaitkus, irkluotojos Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė, penkiakovininkė Emilija Serapinaitė ‒ visi šie sporto profesionalai kasdien bėga ne vieną kilometrą, kad sutvirtintų kūno raumenis ir pasiruoštų svarbiausiems startams. Sportininkai mielai sutiko priimti V. Musvydaitės kvietimą bėgti „Danske Bank Vilniaus maratono“ „MAGNEB6.10km“ distanciją ir savo pavyzdžiu motyvuoti kitus bėgimo entuziastus bei tuos, kurie sudalyvauti bėgime vis dar neprisiruošia.
Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė
Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė / Augusto Didžgalvio nuotr.

Taip pat skaitykite: 15min.lt interaktyvųjį 10 km bėgimą „Danske Bank Vilniaus maratone“ transliuos tiesiogiai.

„Ne pirmą kartą bėgsiu bėgimo varžybose, esu nugalėjusi Nidos pusmaratonyje 10 kilometrų distancijoje. Šįkart turėsiu dar vieną svarbią misiją – bėgti ir palaikyti Vladą, kuri taps interaktyvia bėgimo vedėja ir visus dešimt kilometrų bėgs kalbėdama.  Svarbiausias tikslas yra paskatinti visus bėgti ir parodyti, kad 10 kilometrų  galima įveikti ir tokiu tempu, kai nesunkiai galima susikalbėti su šalia bėgančiuoju“, – teigė neseniai Rio de Žaneiro olimpinį kelialapį iškovojusi Donata Vištartaitė. 

Sporto biržos nuotr./Emilija Serapinaitė
Sporto biržos nuotr./Emilija Serapinaitė

Badmintonininkas Kęstutis Navickas teigia, kad 10 kilometrų yra apie 10000 žingsnių. „Būtent tokią  distanciją įveikiu per vieną per vieną badmintono dvikovą. Bus smagu bėgti kartu ir pajusti sportinę dvasią pačioje sostinės širdyje“, ― sakė Universiados bronzos medalininkas. 

„Šį kartą man teks tik  bėgti, nereiks šaudyti, – juokėsi Europos šiuolaikinės

Sporto biržos nuotr./Tomas Vaitkus
Sporto biržos nuotr./Tomas Vaitkus

penkiakovės estafetės bronzos medalininkė Emilija Serapinaitė. „Tikiuosi, kad bėgdama užkrėsiu visus gera nuotaika, nes bėgimas man visada suteikia tik gerų emocijų.“

Visi šie sportininkai yra naujojo interaktyvaus projekto  „Sporto birža“  treneriai. Jie  palaiko iniciatyvą ir skatina gyventojus sekti savo rezultatus ir fizinį pasirengimą naudojant išmaniąsias technologijas. Simonas Skupas, „Samsung Electronics Baltics“ vadovas Lietuvoje sako:

„Prisijungdami prie sveikatingumą propaguojančio projekto mes norime atkreipti žmonių dėmesį, kad dėvimosios išmaniosios technologijos gali palengvinti sportininkų ir sporto entuziastų gyvenimą siekiant užsibrėžtų rezultatų. Sportuojant dėvimuosiuose įrenginiuose galima stebėti širdies

Asmeninio archyvo nuotr./Vlada Musvydaitė ruošiasi „Danske Bank Vilniaus maratonui“
Asmeninio archyvo nuotr./Vlada Musvydaitė ruošiasi „Danske Bank Vilniaus maratonui“

ritmą, juose integruota aktyvumo fiksavimo funkcija primenanti apie sporto pasiekimus ir atliktus pratimus, galima skaičiuoti nubėgtus kilometrus. Mes siekiame, kad lietuviai kuo daugiau judėtų, sportuotų, todėl bendradarbiaudami su šio projekto organizatoriais siūlome unikalią galimybę visiems įsigijusiems mobilųjį prietaisą išbandyti asmeninę treniruotę su profesionaliu treneriu“.

Iššūkis – bėgimas kalbant

„Sporto biržos“  įkūrėja Vlada Musvydaitė tikina, kad bėgimas kalbant jai bus labai didelis iššūkis. „Sporto medicinos gydytojai teigia: jeigu nori patikrinti, ar bėgimo tempas tau tinka, reikia paprasčiausiai pamėginti pradėti kalbėti. Jeigu pavyksta bėgti ir kalbėti, reiškia bėgimo tempas ― pats tas. Mano tikslas ― tokiu neįprastu interaktyviu bėgimu skleisti žinią, kaip svarbu  domėtis savo sveikata ir visuomet judėti“. 

Interaktyvus bėgimas bus transliuojamas rugsėjo 13 dieną, sekmadienį,  14 val. per 15 min.lt ir sportobirža.lt. 

Pamatykite, kaip garsūs šalies sportininkai ruošiasi „Danske Bank Vilniaus maratonui“:

VIDEO: Sportininkai ruošiasi interaktyviam bėgimui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius