Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sidabrą iškovojusi rusė D.Klišina: „Turėjau žiūrėti, kaip švenčia amerikietės“

Rusijos šuolininkė į tolį Darija Klišina pasaulio čempionate Londone iškovojo sidabro medalį. Tai didžiausias rusės karjeros pasiekimas, tačiau jo atšvęsti su gimtosios šalies vėliava sportininkė negalėjo.
Darija Klišina
Darija Klišina / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Neutraliu statusu besivaržanti rusė pasaulio čempionate pranoko pati save. D.Klišina net keturis kartus pagerino savo sezono rezultatą ir nušokusi lygiai 7 metrus iškovojo sidabrą. Olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire rusė užėmė devintą vietą.

Šeštą kartą pasaulio čempione tapo amerikietė Brittney Reese, kuri trečiuoju bandymu nušoko 7,02 m. Po finalo šuolininkė atskleidė, kad prieš du mėnesius mirė jos senelis, kurio atminimui ji ir paskyrė iškovotą titulą.

Bronzą iškovojo kita amerikietė Tianna Bartoletta, kuri paskutiniu bandymu nušoko 6,97 m.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Darija Klišina
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Darija Klišina

Po finalo JAV lengvaatletės apsigaubė savo šalies vėliava, o D.Klišina bendroms nuotraukoms nepozavo, tik santūriai šypsojosi. IAAF neutraliems sportininkams neleidžia rodyti jokių ryšių su Rusija. Šaliai dar nėra panaikintos sankcijos dėl dopingo skandalo.

Norėjau taip pasirodyti olimpinėse žaidynėse, bet neturėjau šanso dėl situacijos, kuri mane supo

„Jeigu būčiau gavusi vėliavą, būtų smagu, galėčiau bėgti su merginomis. Tačiau man reikėjo laukti, kol jos šventė. Turėjau stovėti nuošalyje. Deja, tas pats buvo ir Sergejui Šubenkovui“, – po apdovanojimų ceremonijos Rusijos žiniasklaidai guodėsi medalininkė.

„Esu labai laiminga. Tai mano pirmas medalis pasaulio čempionate ir man tai svarbiausia. Šešerius metus nesu šokusi 7 metrų ir aš pasiilgau ilgų šuolių. Norėjau taip pasirodyti olimpinėse žaidynėse, bet neturėjau šanso dėl situacijos, kuri mane supo“, – po sėkmingo finalo kalbėjo vienintelė Brazilijoje besivaržiusi Rusijos atletė.

D.Klišina tikino, kad šiame čempionate visiškai nesinervino: „Pirmą kartą gyvenime aš tiesiog džiaugiausi. Man tai buvo į naudą, nes galėjau susikoncentruoti tik į savo rezultatą.“

Su neutraliu statusu pasaulio čempionate varžosi 19-a Rusijos sportininkų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tianna Bartoletta ir Brittney Reese
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tianna Bartoletta ir Brittney Reese

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius