Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 25

„Jūros šventės“ metu – jubiliejinis Lietuvos paplūdimio regbio čempionatas

Jau šį šeštadienį Klaipėdoje vyks jubiliejinis – 20-asis – atviras Lietuvos paplūdimio regbio čempionatas, skirtas „Jūros šventei 2018“. Vyrų ir veteranų komandos varžysis Smiltynės paplūdimyje prie Gelbėjimo stoties.
Paplūdimio regbis
Paplūdimio regbis / nuotr. organizatorių
Temos: 1 Regbis

Pirmą kartą Lietuvos paplūdimio regbio čempionatas buvo surengtas taip pat Klaipėdoje, pirmosios Melnragės paplūdimyje, 1998 metais „Jūros šventės“ metu.

„Idėja pradėti rengti tokį turnyrą kilo a. a. Alfonsui Grumbinui, o ją įgyvendinti jam padėjo Klaipėdos „Kuršių“ komandos vadovai ir treneriai. Ilgą laiką tai buvo tiesiog draugiškas turnyras, kuris palaipsniui transformavosi į atvirąjį Lietuvos čempionatą. Tradiciškai čempionatas vyksta paskutinį liepos šeštadienį ir yra „Jūros šventės“ programos dalis“, – pasakojo vienas turnyro organizatorių Vaidotas Girdvainis.

Registracija į čempionatą dar vyksta, bet tikimasi, kad čempionate dalyvaus apie 10 Lietuvos komandų, taip pat svečiai iš Latvijos, Rusijos ir Lenkijos.

Paplūdimio regbis dažnai susilaukia nemažo poilsiautojų dėmesio. Kadangi prognozuojami itin šilti orai, gerų emocijų Smiltynės paplūdimyje neturėtų stigti.

„Paplūdimio regbis patrauklus tuo, kad tai dinamiškas ir patrauklus žiūrovams sportas. Daug veiksmo, daug gražių užgriebimų, kamuolio perdavimų ir t.t. Aikštelės matmenys – 31x25 metrų, praktiškai kiekviename paplūdimyje galima rasti tokį plotą žaidimui. Žaidimo trukmė – du kėlinukai po 5 minutes, aikštelėje žaidžiama penki prieš penkis.

Žiūrovams tikrai neatsibosta tokios varžybos, nors patiems žaidėjams tikrai yra ką veikti – bėgioti ir grumtis ant smėlio visas 10 minučių. O kur dar saulė, paplūdimys, jūra, merginų bikinis ir žinoma šaltas alus po varžybų“, – šypsojosi V.Girdvainis.

nuotr. organizatorių/Paplūdimio regbis
nuotr. organizatorių/Paplūdimio regbis

Čempionate turėtų dalyvauti stipriausi Lietuvos tradicinio regbio klubai, kuriems tai geras pasiruošimas artėjančiam rudens sezonui. Tą klubai akcentavo ir žiemą, kuomet varžėsi pirmą kartą surengtame uždarų patalpų Lietuvos paplūdimio regbio čempionate.

„Žaidžiant ant smėlio, traumų tikimybė yra mažesnė nei ant žolės. Kristi yra minkšta, greičiai mažesni dėl smėlio dangos, mažiau apgaulingų judesių, todėl regbininkai mėgsta tokį regbio tarpsezonio metu. Fizinės formos palaikymui tai yra idealu. Kadangi smėlio danga yra minkšta, tai net po kojos sąnarių traumų gydytojai rekomenduoja bėgioti smėliu“, – pabrėžė V.Girdvainis.

Paplūdimio regbis nuo tradicinio skiriasi tik žmonių skaičiumi, žaidimo trukme bei danga, visi kiti žaidimo elementai yra tie patys. Kadangi smėlio danga minkšta, galima treniruoti žemus užgriebimus, žaidėjai, ypač jauni, nebijo gaudyti ir griūti.

Atviras Lietuvos paplūdimio regbio čempionatas šeštadienį Klaipėdos Smiltynės paplūdimyje prasidės 10 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius