Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 23

A.Murray magija tęsiasi – Dohoje įveikęs A.Zverevą žengė į ketvirtfinalį

Buvusią pirmą planetos raketę Andy Murray (ATP-70) naujojo 2023-iųjų sezono startas turėtų nuteikti labai pozityviai – škotas patiesė dar vieną labai pajėgų oponentą ir pateko į pirmą metų ketvirtfinalį.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

Dramatiškame Dohoje (Kataras) vykstančio ATP 250 turnyro „Qatar ExxonMobil Open“ aštuntfinalyje A.Murray rezultatu 7:6(5), 2:6, 7:5 eliminavo ketvirtą skirstymą turėjusį ir vieną pirmenybių favoritų Alexanderį Zverevą (ATP-16) iš Vokietijos.

Didžiosios Britanijos tenisininko mūšiai šiame sezone ATP jau tampa tikromis klasikomis, o visos keturios Andy pergalės šiemet buvo iškovotos po įspūdingų maratonų.

A.Zverevas buvo nugalėtas po 3 valandų ir 3 minučių kovos, praėjusiame etape italas Lorenzo Sonego (ATP-71) – po 2,5 val. mūšio. „Australian Open“ turnyre Matteo Berrettinis palaužtas po 4 val. ir 49 min., o Thanasis Kokkinakis – net po 5 val. ir 45 min.

Trečiajame mūšio prieš Sašą Zverevą sete škotas dukart buvo per du taškus nuo pralaimėjimo atsilikdamas 4:5, tačiau rezultatą sugebėjo išlyginti, o jau kitame geime laimėjo varžovo padavimus ir netrukus šventė antrą sezono pergalę prieš TOP 20 oponentą.

Po sunkios čiurnos traumos sugrįžti į elitą siekiantis vokietis kol kas šiame sezone laimėjo vos 3 sykius per 9 mačus.

Ketvirtfinalyje A.Murray burtai pagaliau turėtų leisti kiek atsikvėpti – jo lauks žemiau reitinguotas prancūzas Alexandre Mulleris (ATP-170).

Tikrą dramą Dohoje išgyveno ir aukščiausią reitingą tarp visų dalyvių turintis Andrejus Rubliovas (ATP-5). 2020-ųjų čempionas 1:6, 6:1, 7:6(6) palaužė Nyderlandų atstovą Talloną Griekspoorą (ATP-40).

Pergalę iškovojo ir kitas pirmojo dešimtuko atstovas Daniilas Medvedevas (ATP-8), kuris 6:3, 6:4 nugalėjo prieš keletą savaičių „Vitas Gerulaitis Cup“ turnyrą Vilniuje laimėjusį britą Liamą Broady (ATP-147).

VIDEO: Murray Battles Zverev; Medvedev, Rublev & Auger-Aliassime All Feature | Doha 2023 Day 3 Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius