Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 20 /2020 09 21

Ant pavojingos ribos balansavęs N.Džokovičius tęsia visų laikų rekordo gaudynes

Sunkiai įsivažiavęs Novakas Džokovičius (ATP-1) sugebėjo perlipti Romoje vykstančio „Internazionali BNL d'Italia“ turnyro pusfinalio barjerą. Serbas per 2 valandas ir 12 minučių užtrukusią kovą 7:5, 6:3 nugalėjo norvegą Casperą Ruudą (ATP-34).
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

N.Džokovičius į Romos turnyro finalą pateko jau dešimtą kartą karjeroje. Keturis iš ankstesnių devynių finalų jam pavyko laimėti.

Vienuoliktą kartą atvirojo Italijos čempionato pusfinalį žaidusiam Nolei prireikė laiko, kad įsivažiuotų.

C.Ruudas jau trečiajame geime laimėjo serbo padavimus, o pirmaudamas 5:4 ir pats paduodamas turėjo du set pointus.

Vis tik į kampą įspraustas N.Džokovičius susiėmė ir nubreikino varžovą, o netrukus laimėjo ir setą – 7:5.

Antrajame sete serbas taip pat patampė likimą už ūsų, kai davė norvegui keturias break pointo galimybes, bet C.Ruudas jomis nepasinaudojo ir galiausiai sudėjo ginklus po to, kai pralaimėjo savuosius padavimus šeštajame geime.

Serbo varžovu finale bus Diego Schwartzmanas (ATP-15), kuris 6:4, 5:7, 7:6 (7:4) laimėjo teniso trilerį prieš kanadietį Denisą Šapovalovą (ATP-14).

Priminsime, kad būtent argentinietis D.Schwartzmanas ketvirtfinalyje netikėtai eliminavo antrąją planetos raketę ir šio turnyro favoritą Rafaelį Nadalį.

Būtent nutraukti lygybę su ispanu Romoje siekia N.Džokovičius – abu tenisininkai iki šiol yra laimėję po 35 „Masters“ serijos turnyrus, o triumfavęs „Internazionali BNL d'Italia“ turnyro finale serbas laimėtų jau 36-ąjį titulą ir taptų vieninteliu visų laikų rekordininku.

„Man labai svarbu iškovoti šį titulą. Kitu atveju čia nebūčiau, – po pusfinalio kalbėjo Nolė. – Aš nieko nepriimu kaip savaime suprantamo. Net ir po 15 metų karjeros vis dar mėgaujuosi tenisu. Vis dar esu alkanas titulams – noriu būti situacijose, kuriose galiu laimėti.“

Finalas bus žaidžiamas pirmadienio vakarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius