Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 09 30

„Apvogta“ prancūzė reikalauja VAR sistemos tenise

Kristina Mladenovič (WTA-44) šių metų „Roland Garros“ turnyrą prisimins su milžinišku apmaudu. Per plauką ir teisėjos klaidą nuo pergalės pirmajame sete buvusi Prancūzijos tenisininkė galiausiai pralaimėjo, o tuomet išsiliejo žiniasklaidai.
Kristina Mladenovič
Kristina Mladenovič / „Scanpix“ nuotr.

27-erių tenisininkė, prieš trejus metus nužygiavusi iki pat „Roland Garros“ ketvirtfinalio, pirmajame varžybų etape grūmėsi su vokiete Laura Siegemund (WTA-66).

Favorite laikyta prancūzė puikiai pradėjo mačą ir pirmajame sete išsiveržė į priekį 5-1, o tuomet turėjo net šešias progas „uždaryti“ setą.

Dideliam vietinių sirgalių Paryžiuje apmaudui, prancūzei set pointais pasinaudoti nepavyko, o prie to svariai prisidėjo ir teisėjos klaida.

Po vienos iš K.Mladenovič atakų vokietė kamuoliuką atmušė tik šiam dusyk atsitrenkus į žemę, o tai turėjo būti užfiksuota kaip taisyklių pažeidimas ir prancūzės pergalė pirmajame sete.

Visgi bokštelio teisėja Eva Asderaki nepastebėjo dvigubo kamuoliuko pasišokinėjo ir leido tęsti žaidimą. Dovanėlę gavusi L.Siegemund ne tik atsitiesė ir laimėjo pirmąjį setą 7-5, bet ir pasiekė pergalę po laimėto antrojo seto 6-3.

„Nesuprantu, kaip teisėja galėjo to nepastebėti, – niršo K.Mladenovič. – Deja, tai lėmė, kad ji tęsia pasirodymą „Roland Garros“, o aš ne.

Būtų nuostabu, jei tenise turėtume vaizdo peržiūras kaip futbole. Būtų gaila, jei žmones pakeistume kameromis, tačiau tokiu atveju išvengtume žmogiškų klaidų.“

Paklausta, ar nesitikėjo, jog L.Siegemund pati pripažins savo klaidą ir praneš apie tai teisėjai, K.Mladenovič papurtė galvą.

„Ne, to nesitikėjau“, – atsakė prancūzė.

Per stebuklą į antrąjį etapą patekusi vokietė jame žais prieš tautietę Julią Goerges (WTA-41) arba amerikietę Alison Riske (WTA-23).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius