Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 10 03

Astanoje – Prancūzijos tenisininko A.Mannarino triumfas

Kazachstano sostinėje Astanoje vykusio ATP 250 serijos turnyro „Astana Open“ nugalėtoju tapo Prancūzijos teniso veteranas Adrianas Mannarino (ATP-34).
Adrianas Mannarino
Adrianas Mannarino / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Vyrų vienetų varžybų finale patyręs 35-erių tenisininkas 4:6, 6:3, 6:2 palaužė amerikietį Sebastianą Kordą (ATP-28).

Po nesėkmingai susiklosčiusio pirmojo seto A.Mannarino buvo priremtas prie sienos antrajame, kuomet atsilikinėjo rezultatu 1:3, tačiau tuomet laimėjo penkis geimus paeiliui ir visiškai perėmė mačo kontrolę.

Prancūzijos tenisininkui tai antrasis titulas šiame sezone po sėkmingo pasirodymo kitame ATP 250 serijos turnyre Niuporte (JAV). Paskutinį kartą šios šalies atstovui dukart tapti čempionu per sezoną pavyko 2020 metais, kai tai padarė Gaelis Monfilsas.

A.Mannarino apskritai tai ketvirtasis karjeros trofėjus. Per pirmuosius 10 finalų jam pasisekė laimėti tik kartą, tačiau iš pastarųjų keturių titulinių mūšių kairiarankis tenisininkas laimėjo tris, o bendras pergalių ir pralaimėjimų finaluose balansas yra 4:10.

37 pergales šiais metais iškovojęs prancūzas jau pagerino geriausią karjeros pasiekimą ATP ture. Be 250 ATP reitingo taškų už pasirodymą Astanoje jam atiteks ir beveik 155 tūkstančiai JAV dolerių.

S.Korda, kuris finalą ant kietos dangos pralaimėjo penktą kartą iš tiek pat galimų, užsidirbo 150 ATP reitingo taškų ir kiek daugiau nei 90 tūkst. JAV dolerių. Amerikiečio sąskaitoje išlieka vienintelis titulas Parmoje ant grunto 2021 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius