Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 23

Barselonos kortuose karaliaujantis C.Alcarazas finale sudorojo S.Tsitsipą

Ispanijos teniso sensacija Carlosas Alcarazas (ATP-2) pasauliui dar kartą pademonstravo besiveržiantį savo potencialą ir užtikrintai laimėjo Barselonoje vykusį ATP 500 serijos turnyrą „Barcelona Open Banc Sabadell“.
Stefanos Tsitsipas ir Carlosas Alcarazas
Stefanos Tsitsipas ir Carlosas Alcarazas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Aukštą žaidimo klasę viso finalo metu demonstravęs 19-metis užtikrintai per 1 valandą ir 19 minučių rezultatu 6:3, 6:4 įveikė Stefanos Tsitsipą (ATP-5) iš Graikijos.

Vienintelį sykį sekmadienio pavakarę jaunasis „Carlitos“ kluptelėjo dar pačioje susitikimo pradžioje, kuomet pirmasis pralaimėjo savo padavimų seriją (1:2).

Visgi kortų šeimininko reakcija buvo žaibiška ir jau kitame geime jis atstatė pusiausvyrą, o netrukus ir išsiveržė į priekį. Antrajame sete ispanas absoliučiai dominavo ir paduodamas pralaimėjo tik keturis kamuoliukus.

„Emocijos neįtikėtinos. Jausti tokią energiją ir kelti trofėjų į viršų čia Barselonoje, prie mano šeimos ir draugų – jausmai patys geriausi. Man svarbiausia korte jaustis atsipalaidavusiam, negalvoti apie klaidas ir būti savimi. Negalvoti apie sausakimšas tribūnas, o būti tik aš, raketė, šis kortas ir finalas“, – mintimis dalijosi čempionas.

Ketvirtą pergalę iš tiek pat galimų prieš Graikijos žvaigždę iškovojęs C.Alcarazas pirmą kartą karjeroje sugebėjo apginti čempiono titulą ATP ture. Jau netrukus prasidės ir dar viena titulo gynyba, kadangi kitą savaitę prasideda turnyras Madride, kurį prieš metus taip pat laimėjo šis supertalentas.

Trečią turnyrą šiemet laimėjusio ispano pergalių ir nesėkmių balansas šiame sezone yra net 23:2. Pagal 2023 metais iškovotus ATP reitingo taškus dabar jis yra trečias, o bendrame 12-os pastarųjų mėnesių reitinge išlieka antras, tačiau po sėkmingos savaitės Barselonoje deficitą iki Novako Džokovičiaus (ATP-1) nukirpo iki 345 taškų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas ir Stefanos Tsitsipas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas ir Stefanos Tsitsipas

Turnyro Katalonijos sostinėje čempionui be 500 ATP reitingo taškų atiteks ir beveik 478 tūkstančiai eurų.

Trečią finalą šiuose kortuose pralaimėjusiam S.Tsitsipui bus įteikta 300 ATP reitingo taškų ir beveik 255 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius