Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 09 21

Dar vieną rekordą sumedžiojęs N.Džokovičius – „Masters“ turnyro Romoje čempionas

Pirmoji planetos raketė Novakas Džokovičius „Internazionali BNL d'Italia“ turnyre pratęsė įsimintiną savo 2020 metų sezoną – tapo dar vieno rekordo autoriumi bei papildė savo trofėjų kolekciją.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dėl itin suspausto naujojo teniso kalendoriaus dar prieš turnyrą tapo aišku, kad didysis Romos „Masters“ turnyro finalas vyks netradiciniu laiku – pirmadienį.

Nei neįprasta finalo data, nei pirmajame sete pasipylęs lietus ar ribotas žiūrovų skaičius nesulaikė Novako Džokovičiaus (ATP-1) nuo dar vieno titulo – finale jis 7:5, 6:3 įveikė malonia turnyro staigmena tapusį argentinietį Diego Schwartzmaną (ATP-15).

Triumfavus Italijos sostinėje Nolė tapo dar vieno rekordo autoriumi – 36-ą kartą „Masters“ turnyrą laimėjęs serbas aplenkė savo amžinąjį varžovą Rafaelį Nadalį (35) ir tapo vienvaldžiu šios kategorijos lyderiu.

„Masters“ čempionai
VIETA TENISININKAS TITULAI
1 Novakas Džokovičius 36
2 Rafaelis Nadalis 35
3 Rogeris Federeris 28
4 Andre Agassi 17
5 Andy Murray 14

Beje, jau net 287-ąją savaitę pirmoje ATP reitingo vietoje įsitaisęs serbas aplenkė Pete'ą Samprasą (286 sav.) ir yra antroje šio sąrašo vietoje. Pirmas išlieka Rogeris Federeris (310 sav.).

Šiame sezone 33-ejų tenisininkas yra laimėjęs 31 kartą iš 32 bandymų, o vienintelis pralaimėjimas ir tai nutiko visai netikėtai, kuomet „US Open“ turnyre N.Džokovičius buvo diskvalifikuotas.

„Šią savaitę teko susidurti su labai daug iššūkių. Nemanau, kad viso turnyro metu demonstravau geriausią savo žaidimą, tačiau jį surasdavau svarbiausiomis akimirkomis. Dabar visa koncentracija į Paryžių“, – teigė penkiskart šio turnyro čempionas.

Nors serbui pastarąją savaitę teko ištverti ne vieną daugiau nei 2 valandas trukusį mūšį, kelyje link titulo N.Džokovičius sutiko tik vieną tenisininką iš pirmojo 20-uko – būtent D.Schwartzmaną.

Vos 170 cm ūgio mažylis iš Argentinos mačą pradėjo dvejomis laimėtomis varžovo padavimų serijomis (3:0), o su break'u buvo ir antrajame sete, tačiau galiausiai liko nieko nepešęs.

Visgi į pirmą karjeros „Masters“ turnyro finalą žengęs argentinietis dėl nuostabaus žygio Romoje naujajame ATP reitinge pakils per dvi pozicijas ir rikiuosis 13-oje vietoje.

Be 600 ATP reitingo taškų turnyro vicečempionas iškovojo ir 150 tūkst. eurų čekį.

Varžybų nugalėtojui atiteks 1000 ATP reitingo taškų ir 205 tūkst. eurų čekis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius