Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 17

Dramatiška pergalė – V.Gaubas 3 valandų kovoje palaužė buvusią pirmą jaunių raketę

Vienas geriausių šalies tenisininkų Vilius Gaubas (ATP-402) Lietuvos teniso gerbėjams penktadienį padovanojo dar vieną pergalę – šį sykį prieš labai talentingą varžovą iš Ispanijos.
Vilius Gaubas
Vilius Gaubas / Argentinos teniso federacijos nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Valensijoje vykstančių „Futures“ teniso pirmenybių ketvirtfinalyje 18-metis tenisininkas po 3 valandas ir 4 minutes trukusio trilerio 6:2, 2:6, 7:5 palaužė kortų šeimininką Martiną Landaluce (ATP-516).

Jei pirmieji du susitikimo setai prabėgo be didesnės intrigos, tai lemiama trečioji partija tapo tikru nervų išbandymu abiem tenisininkams.

Lietuvos teniso rinktinės narys trečiajame sete startavo solidžiau ir susikūrė solidų pranašumą 4:1, tačiau tuomet trimis laimėtais geimais atsakė metais jaunesnis ispanas.

Akimirką atrodė, kad susitikimo nugalėtojas spręsis pratęsime, tačiau kiek kitokių idėjų turėjo pats Vilius, galiausiai inicijavęs lemiamą spurtą 12-ajame geime. Jo metu tenisininkui prireikė net aštuonių match point'ų, bet galiausiai bilietas į pusfinalį buvo iškovotas.

M.Landaluce yra vienas talentingiausių 2006 metų gimimo tenisininkų, ITF jaunių reitinge pabuvojęs ir ant aukščiausiojo pirmojo laiptelio. Spalio mėnesį jis suspurdėjo ir „Challenger“ turnyre, kuriame pasiekė ketvirtfinalį, o pirmoje sezono dalyje su „vardiniais kvietimais“ dalyvavo ATP 500 pirmenybėse Barselonoje ir „Masters“ turnyre Madride.

4 ATP reitingo taškus ir 753 JAV dolerius užsitikrinusio V.Gaubo pusfinalyje šeštadienį lauks dar rimtesnis iššūkis – pirmą skirstymą pirmenybėse turintis Marco Trungelitti (ATP-241), praeityje pakilęs iki 112 pozicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius