Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 30

Gėda: Ispanijos ir Prancūzijos teniso žvaigždės sutiko dalyvauti turnyre Rusijoje

Ilgus metus tarp ATP turo elito priskiriamos Prancūzijos ir Ispanijos teniso žvaigždės pasidavė rusiškų pinigų įtakai ir pasirodys okupantų šalyje vyksiančiose parodomosiose varžybose.
Roberto Bautista-Agutas
Roberto Bautista-Agutas / „Scanpix“ nuotr.

Rusijos koncerno „Gazprom“ finansuojamos pirmenybės Sankt Peterburge planuojamos gruodžio pradžioje. Jeigu okupantų šalies tenisininkų, o taip pat serbų ar Rusijoje gimusių, bet po Kazachstano vėliava žaidžiančių teniso atstovų pasirodymas turnyre didelės nuostabos nekelia, tai Ispanijos bei Prancūzijos teniso meistrų sutikimas dalyvauti tapo tikru netikėtumu.

Tarp turnyro dalyvių galima išvysti šiuo metu geriausią prancūzų tenisininką Adrianą Mannarino (ATP-22), taip pat buvusią devintą planetos raketę Roberto Bautistą-Agutą (ATP-57) iš Ispanijos.

Sankt Peterburge varžysis ir pajėgiausia Italijos tenisininkė – aukštą 30-tą poziciją WTA reitinge užimanti Jasmine Paolini.

Serbams atstovaus tokie tenisininkai kaip Laslo Djere (ATP-33) bei Dušanas Lajovičius (ATP-46).

Alexanderis Bublikas (ATP-32) ir Julija Putintseva (WTA-68) tarptautiniuose turnyruose gina Kazachstano garbę, bet abu tenisininkai yra gimę Rusijoje, o Kazachstano pilietybę priėmė būdami jauniais.

ATP ir WTA turai, komentuodami šią situaciją, teigė nebausiantys savo atstovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius