Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 30

Iš žaidybinės duobės neišlipantis Serbijos tenisininkas ruošiasi karjeros pabaigai

Filipas Krajinovičius (ATP-93) daugelį metų kartu su Novaku Džokovičiumi buvo Serbijos teniso rinktinės vėliavnešiais, tačiau dabar savo rezultatais nepatenkintas tenisininkas rimtai svarsto apie karjeros pabaigą.
Filipas Krajinovičius
Filipas Krajinovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmajame „Roland Garros“ etape F.Krajinovičius patyrė eilinę nesėkmę šiame sezone – 3:6, 4:6, 2:6 nusileido amerikiečiui Franciui Tiafoe (ATP-12).

Vos 7 pergales per 22 mačus visuose turnyruose (3 iš 15 – ATP) šiemet pasiekęs tenisininkas po pralaimėjimo bendraudamas su Serbijos žiniasklaida mestelėjo mintį, kad jau artimiausiu metu paskelbs svarbią žinią.

Atspėti tikriausiai nėra sunku – panašu, kad Filipas pasiruošęs pakabinti sportinius batelius ant vinies, nors jam dar tik 31-eri.

„Susitikimo pradžioje prasileidau skaudų smūgį iš kamuoliuko. Tai man šiek tiek nedavė ramybės, bet ne tai buvo pagrindinė pralaimėjimo priežastis. Tai vienareikšmiškai blogiausia atkarpa mano karjeroje, kurios pabaigos nematyti. Man labai sunku, o galvoje tiek daug minčių. Jau netrukus pranešiu svarbias žinias dėl savo karjeros. Gal kažkam tai bus netikėta, tačiau jau artimiausiu visi žinos, kokia ateitis manęs laukia“, – pasakojo Krajinovičius.

Serbijos tenisininko bėdos prasidėjo praėjusių metų antroje pusėje, kuomet pasipylė vis dažnesni pralaimėjimai, o po „US Open“ turnyro jis iki Naujų metų nerungtyniavo. Šiemet serbas atrodo išmuštas iš vėžių, nepadėjo ir trumpa pertrauka nuo teniso.

„Norint tęsti reikia dar daugiau darbo, motyvacijos, tinkamos komandos aplink save. Aikštelėje aš jaučiuosi labai nelaimingas, o laimėti darosi vis sunkiau ir sunkiau. Mano žaidimas, kuris buvo agresyvus, pradingo. Galvojau apie didesnę pauzę, tačiau to man nebeleidžia amžius. Man 31-eri ir bet kokia ilgesnė pertrauka reikštų ir daugiau prarastų pozicijų, kurias susigrąžinti būtų vis sunkiau. Man reikėtų žaisti žemesnio lygio turnyruose, tačiau nematau savęs to darančio. Tikriausiai iš konteksto suprantate, koks bus kitas mano pranešimas“, – baigė serbas.

Šiuo metu F.Krajinovičius yra penktas geriausias savo šalies tenisininkas, praeityje pakilęs iki 26-os vietos ATP reitinge. Serbijos atstovas taip ir nelaimėjo nė vieno ATP turnyro, tačiau pasiekė „Masters“ pirmenybių Paryžiuje ir ATP 500 „Queen's“ turnyro finalus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius