Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 06

Įspūdingus pasiekimus toliau fiksuojantis N.Džokovičius žengė į trečią etapą

Serbijos teniso titanas Novakas Džokovičius (ATP-2) įveikė antrą varžovą šių metų Vimbldone ir jau užsitikrino vietą trečiajame vyrų vienetų varžybų etape.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

36-erių tenisininkas trečiadienį centriniame korte 6:3, 7:6(4), 7:5 susitvarkė su labai rimtą pasipriešinimą metusiu Jordanu Thompsonu (ATP-78) iš Australijos.

N.Džokovičius tapo vos trečiuoju tenisininku per visą žaidimo istoriją, pasiekusiu 350 pergalių „Didžiojo kirčio“ turnyruose. Daugiau laimėjimų už jį turi tik kitos dvi legendos – Rogeris Federeris (369) ir Serena Williams (365), tačiau yra neabejojama, kad per artimiausius turnyrus galiausiai kris ir šis rekordas.

Serbijos teniso žvaigždė kėsinasi ir į dar vieną R.Federeriui priklausantį rekordą – iškovotų Vimbldono trofėjų. Šveicaras yra laimėjęs 8 turnyrus Londone, Nolės sąskaitoje – 7.

Vimbldone vienas geriausių visų laikų tenisininkų atrodo tiesiog nesustabdomas ir iškovojo jau 30-tąją pergalę, paskutinį kartą šiame turnyre pralaimėjęs 2017 metais, o paskutinį kartą suklupęs centriniame korte – dar 2013 m.

N.Džokovičiaus trečiojo etapo varžovas kol kas dar neaiškus – juo taps Tomas Martinas Etcheverry (ATP-32) arba Stanas Wawrinka (ATP-88).

Kol kas tik serbas ir Italijos teniso talentas Jannikas Sinneris (ATP-8) spėjo iškovoti bilietus tarp 32 geriausių turnyro žaidėjų. Dėl nuolatinio lietaus Vimbldone dar neprasidėjo dauguma antrojo rato dvikovų ir keletas pirmojo etapo mačų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius