Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 04

JAV startavo teniso turnyras su aistruoliais: po pirmos dienos – teigiamas tenisininko COVID-19 testas

Koronaviruso šmėkla, palikusi didelę dėmę Novako Džokovičiaus surengtame „Adria Tour“ turnyre, toliau kelia dideles abejones ar tenisas su aistruoliais šiuo metu yra įmanomas. Penktadienį Atlantoje (JAV) startavo „All American Team Cup“ turnyras su ribotu žiūrovų skaičiumi ir laikantis saugumo priemonių, tačiau po pirmosios dienos COVID-19 virusas nustatytas Franciui Tiafoe (ATP-81).
Frances Tiafoe
Frances Tiafoe / „Scanpix“ nuotr.

22-ejų amerikietis pirmajame turnyro susitikime 6:4, 7:6(5) patiesė patyrusį tautietį Samą Querrey (ATP-45), tačiau kiek vėliau išgirdo nemalonią žinią, apie kurią netrukus pranešė ir viešai.

„Deja, bet vėlyvą penktadienio vakarą sužinojau apie teigiamą koronaviruso testą ir dėl to turiu pasitraukti iš turnyro. Pastaruosius du mėnesius treniravausi Floridoje ir visi testai ten buvo neigiami, iš kurių paskutinis – prieš savaitę.

Kitas testas man bus atliktas kitos savaitės pradžioje, tačiau laikydamasis Atlantos medikų rekomendacijų jau pradėjau karantinuotis. Nors labai noriu sugrįžti į aikštelę, pagrindiniu prioritetu išlieka žmonių saugumas ir sveikata“, – pranešė Tiafoe.

Prieš turnyro Atlantoje startą visiems dalyviams buvo atlikti COVID-19 testai, o kiekvieną dieną jiems yra tikrinama temperatūra.

Turnyro organizatorių teigimu, jaunasis amerikietis simptomus pradėjo jausti jau pasibaigus mačui prieš S.Querrey.

Tiesa, „All American Team Cup“ turnyras, kuriame dalyvauja aštuoni stipriausi šalies tenisininkai, tęsis toliau. F.Tiafoe varžybose pakeis Christopheris Eubanksas (ATP-236).

Vieną mačą Atlantoje stebėti gali iki 450 žiūrovų. Aikštelėje nėra nei kamuoliukus padavinėjančių vaikų, nei linijų teisėjų – sprendimus priima tik bokštelio teisėjas.

Priminsime, kad skandalingai pasibaigusiame „Adria Tour“ turnyre koronavirusu užsikrėtė pirmoji planetos raketė Novakas Džokovičius su žmona, taip pat Grigoras Dimitrovas bei Borna Čoričius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius