Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 17

Labai solidžią sezono atkarpą kroatė P.Matrič pažymėjo trofėjumi Šveicarijoje

Buvusi pirmojo WTA penkioliktuko žaidėja Petra Martič (WTA-85) šioje sezono dalyje demonstruoja atsigavimo ženklus, o pastarąją savaitę Šveicarijoje vykusiame „Ladies Open Lausanne“ turnyre iškovojo čempionės titulą.
Petra Martič
Petra Martič / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Kiek netikėtame finale, kuriame susigrūmė dvi neskirstytos tenisininkės, kroatė užtikrintai 6:4, 6:2 susitvarkė su serbe Olga Danilovič (WTA-124).

Praeityje aukščiausiai iki 14-ojo WTA reitingo laiptelio pakilusiai P.Martič tai buvo tik antrasis karjeros titulas. Pirmąjį ji dar 2019 metais iškovojo Stambule – būtent tame sezone kroatei pavyko pasiekti du finalus, tačiau kito finalinio mūšio teko laukti net tris metus.

Didelių vilčių 31-erių tenisininkei neteikė ir šio sezono startas, kadangi iki Vimbldono ji tik dviejuose turnyruose buvo iškovojusi bent dvi pergales, o geriausias rezultatas pasiektas Indian Velse – ketvirtfinalis.

Tačiau Londone ant žolės P.Matrič laimėjo tris mačus paeiliui ir tik aštuntfinalyje krito nuo būsimos čempionės Jelenos Rybakinos. Šią savaitę kroatė laimėjo visas penkias dvikovas ir tapo stipriausia, pasiųsdama rimtą signalą geriausioms pasaulio žaidėjoms.

Verta paminėti, kad viso žygio link titulo metu P.Matrič pralaimėjo vienintelį setą, o ketvirtfinalyje pateikė ir vieną didžiausių sensacijų 2:0 patiesdama pirmą turnyro raketę ir kortų šeimininkę Belindą Benčič.

„Scanpix“ nuotr./Olga Danilovič ir Petra Martič
„Scanpix“ nuotr./Olga Danilovič ir Petra Martič

Serbijos tenisininkė O.Danilovič taip pat siekė savo antrojo karjeros titulo. 2018 metais, tuomet būdama vos 18-os, ji laimėjo Maskvoje ir tapo pirmąja XXI amžiuje gimusia tenisininke, kuriai pavyko laimėti WTA turnyrą. Tuo metu teniso pasaulis dar nežinojo apie tokias augančias talentes kaip CoCo Gauff ar Emma Raducanu.

Vicečempione tapusi serbė savo taškų kraitį papildys 180 WTA reitingo taškų ir beveik 20 tūkst. eurų čekiu. Iškovoti taškai jai leis priartėti prie pirmojo šimtuko – prognozuojama 106 vieta.

P.Martič, iškovojusi 280 WTA reitingo taškų ir 33 tūkst. JAV dolerių, kils net per 30 pozicijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius