Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 14

Monte Karlas turės naują čempioną – S.Tsitsipas netikėtai krito nuo amerikiečio

Pastaraisiais sezonais „Rolex Monte-Carlo Masters“ turnyre dominavęs Stefanos Tsitsipas (ATP-3) šiemet netikėtai yra priverstas trauktis jau ketvirtfinalio etape.
Tayloras Fritzas bei Stefanos Tsitsipas
Tayloras Fritzas bei Stefanos Tsitsipas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį Graikijos tenisininkas taip ir nesugebėjo įminti amerikiečio Tayloro Fritzo (ATP-10) mįslės, kuriam pralaimėjo rezultatu 2:6, 4:6.

Ketvirtfinalio mūšį S.Tsitsipas pasitiko su net 12 pergalių serija Monte Karle, kuriame jis triumfavo 2021 bei 2022 metais.

Iškritus Novakui Džokovičiui pastarųjų dviejų metų čempionas buvo įvardijamas ryškiu favoritu laimėti ir trečią sykį, tačiau liko priblokštas nuostabaus JAV teniso rinktinės lyderio žaidimo, o pirmadienį naujame ATP reitinge smuks į penktą poziciją.

Ant kietos dangos komfortabiliausiai besijaučiantis T.Fritzas šiame mače laimėjo 80 proc. taškų pirmaisiais padavimais bei net 70 proc. antraisiais, o S.Tsitsipą įveikė pirmą kartą per keturis oficialius tarpusavio mačus.

„Jaučiau, kad šiandien mano žaidimo lygis buvo labai aukštas. Įveikti tokį varžovą būtent šiame turnyre suteikia man daug pasitikėjimo savimi. Dabar žinau, kad gerai galiu žaisti ant grunto“, – džiūgavo susitikimo nugalėtojas.

T.Fritzui tai bus tik trečiasis „Masters“ pusfinalis karjeroje ir pirmasis ant grunto dangos. Kol geriausius rezultatus tenisininkas buvo demonstravęs Indian Velse.

Pusfinalyje amerikiečio lauks Andrejus Rubliovas (ATP-6), kuris 6:1, 7:6(5) nugalėjo vokietį Janą-Lennardą Struffą (ATP-100).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius