-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 02

N.Džokovičius: „Tai vienas geriausių sezono startų mano karjeroje“

Nors labai solidžiai atrodantis 21 nepralaimėtas mačas iš eilės Novako Džokovičiaus (ATP-1) rekordų knygelėje net nesirikiuoja prie įspūdingiausių, bėgant metams kiekviena pergalė ir titulas tenisininkui atrodo vis brangesnis. Po triumfo Dubajuje serbas atskleidė, kad toks sezono startas jam yra vienas įspūdingiausių karjeroje.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“/AP nuotr.

Kuomet žurnalistas tik ką penktą kartą „Dubai Duty Free Tennis Championships“ turnyrą laimėjusio Novako Džokovičiaus paklausė, kokius konkrečius tikslus likusiai 2020 metų sezono daliai jis yra užsibrėžęs, tenisininkas tikriausiai atsakė ne tai, ko laukė visi klausantys.

„Vienas iš tikslų yra likti nenugalėtam visą sezoną. Ne ne, juokauju, – greitai pridėjo serbas, tačiau netrukus vėl pakeitė savo nuomonę. – Iš tikrųjų, nejuokauju.“

21 pergalę iš eilės nuo praėjusio sezono pabaigoje vykusių Daviso taurės finalų vienetuose iškovojusio Nolės netrukus spaudos konferencijoje buvo pasiteirauta, ar šis tikrai kalbėjo nerimtai. Tuomet tenisininkas surimtėjo.

„Ne, žinoma, kad ne, – atsakė jis, pralinksmindamas susirinkusius žurnalistus. – Stengiuosi mėgautis šia akimirka ir vertinti tai, ką turiu. Manau, kad tai vienas geriausių sezono startų per visą mano karjerą. Korte jaučiuosi puikiai. Ant kietos dangos žaidžiu labai gerą tenisą. Tai sėkmingiausia ir labiausiai patinkanti danga.“

Buvęs pagrindinis Serbijos rinktinės vedlys ATP taurėje, iškovojęs titulus Melburne ir Dubajuje, N.Džokovičius septintą kartą karjeroje laimėjo 20 ir daugiau susitikimų iš eilės.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Sunku patikėti, tačiau daugiausiai – 43 mačus iš eilės – Nolė laimėjo 2010-2011 metų sezone (41 nepralaimėta dvikova pradėti 2011-ieji metai), iki kol „Roland Garros“ turnyro pusfinalyje serbą netikėtai sustabdė Rogeris Federeris.

Jeigu pirmoji planetos raketė toliau siautės kovo 12-ąją Indian Velse prasidedančiame „Masters“ turnyre, ilgiausiai nepralaimėtų mačų sąraše dabartinė serija turėtų įsisprausti tarp lyderių.

N.Džokovičiaus iškovotos pergalės iš eilės
Pergalių serija Metai
43 2010-2011
28 2015
28 2013-2014
23 2015
22 2018
22 2012-2013
21 (dabartinė) 2019-2020

„Sezonas tobuliau prasidėti ir negalėjo. Suprantu, kad didžioji dalis mano oponentų neturės ką prarasti ir taikysis nutraukti šią seriją. Tačiau tuo pat metu kuo daugiau aš laimiu, tuo daugiau pasitikėjimo savimi įgaunu.“

Tačiau kaip serbui pavyksta likti motyvuotu, kai iš kelio patraukiami net ir patys grėsmingiausi varžovai?

„Kalbant atvirai, motyvacijos netrūko niekada. Jos surandu net mažiausiuose dalykuose ir detalėse. Man didžiausias postūmis į priekį yra ne tik kaip žaidėjo, tačiau ir kaip žmogaus augimas. Tenisas yra puiki platforma, kuri man leidžia mokytis ir augti tiek asmeniniame gyvenime, tiek esant profesionaliu sportininku. Taip gerai kaip tenisas to pasaulyje neišmokys niekas. Už tai esu labai palaimintas“, – baigė Džokovičius.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Serbijos teniso titano netrukus lauks „Masters“ serijos turnyrai Indian Velse ir Majamyje, kuriuose tenisininkas gins tik atitinkamai trečiojo etapo ir aštuntfinalio taškus.

Nolė penktą karjeroje sieks laimėti vieną po kito vykstančius „Masters“ turnyrus Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tai padaryti yra velniškai sunku, kadangi turnyrai Kalifornijoje ir Floridoje vyksta beprotiškame karštyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius