Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 13

Nemalonus incidentas Indian Velse: po užgaulingų publikos replikų – N.Osakos ašaros

Indian Velso teniso turnyras yra vienas prestižiškiausių tiek vyrų (ATP), tiek ir moterų (WTA) turuose, tačiau pagarbia publika jau metus iš metų pasigirti tikrai negali. Šeštadienį įvykusiame mače, kuriame dalyvavo buvusi pirmoji planetos raketė Naomi Osaka (WTA-78), aistruoliai japonę užgauliojo ir siekė specialiai išvesti iš kantrybės.
Naomi Osaka
Naomi Osaka / „Scanpix“ nuotr.

24-erių tenisininkė, praėjusiame sezone viešai prabilusi apie ją kankinančias psichologines problemas, antrojo rato susitikime neprilygo rusei Veronikai Kudermetovai (WTA-24), kuriai nusileido net 0:6, 4:6.

Pirmoje žaidimo partijoje N.Osakos žaidimas buvo visiškai išsiderinęs, tačiau vietoj to, kad tenisininkę palaikytų, kai kurie aistruoliai pradėjo elgtis gyvuliškai – ją užgaulioti.

„Naomi, tu užknisi“, – įžeidimas atskriejo iš tribūnų, o tai absoliučiai sutrikdė Japonijos teniso žvaigždę, kuri sustabdė žaidimą, o netrukus turėjo braukti ir riedančias ašaras.

Tenisininkė viską stengėsi išspręsti kiek įmanoma žmogiškiau ir netgi paprašė bokštelio arbitrės mikrofono, kad galėtų kreiptis į ją užgauliojusią moterį. Tačiau to pagal taisykles jai padaryti nebuvo leista.

Trijų „Didžiojo kirčio“ turnyrų nugalėtoja po susitikimo iš karto nepaliko korto ir netrukus žengė prie mikrofono išsakyti savo mintis. Tenisininkė prisiminė Indian Velse nutikusį rasizmo incidentą 2001 metais, kuomet buvo tyčiojamasi iš legendinių seserų Venus bei Serenos Williams.

„Kenčiau patyčias ir anksčiau ir galėdavau su tuo susitaikyti, tačiau išgirdus tai dar kartą būtent čia – viskas apsivertė. Žiūrėjau vaizdo įrašą, kuriame buvo užgauliojamos Venus ir Serena Williams. Jei jo neperžiūrėjote, siūlau tai padaryti dabar. Tai sukosi mano galvoje viso mačo metu“, – kalbėjo Osaka.

„Scanpix“ nuotr./Serena ir Venus Williams
„Scanpix“ nuotr./Serena ir Venus Williams

Priminsime, kad seserys Williams nuo 2001-ųjų net 14 metų boikotavo šį turnyrą. Praėjusiais metais duotame interviu Serena atskleidė, kad dar dabar jaučia to incidento padarinius.

N.Osakai tai buvo trečiasis turnyras šiemet. Japonė nusprendė baigti praėjusį sezoną po „US Open“ varžybų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius