Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 05

Nesiliauja stebinti: R.Nadalis 14-ąjį kartą laimėjo „Roland Garros“ turnyrą

Neabejotinai geriausias visų laikų tenisininkas ant grunto Rafaelis Nadalis (ATP-5) toliau kuria istoriją fantastiškais pasirodymais „Roland Garros“ turnyre, kurį sekmadienio pavakarę laimėjo jau net 14-ąjį kartą per savo karjerą.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Grunto karaliumi tituluojamas 36-erių tenisininkas didžiajame turnyro Paryžiuje finale per 2 valandas ir 18 minučių užtikrintai 6:3, 6:3, 6:0 sudorojo norvegą Casperą Ruudą (ATP-8) ir pagerino savo paties visų laikų teniso rekordus.

R.Nadaliui tai buvo jau 22-asis karjeros „Didžiojo kirčio“ titulas. Dabar kairiarankis tenisininkas šiame sąraše jau dviem trofėjais yra atsiplėšęs nuo savo amžinų varžovų Novako Džokovičius ir Rogerio Federerio, kurie turi po 20.

Taip pat nė vienam tenisininkui per visą žaidimo istoriją nėra pavykę laimėti tiek daug kartų vieną „Didžiojo kirčio“ turnyrą – net 14.

Sausakimšai užpildytas centrinis „Philippe Chatrier“ kortas į aikštelę žengusią teniso legendą pasitiko didelėmis ovacijomis suprasdami tikimybę, kad Rafos daugiau čia žaidžiančio gali ir nepamatyti. Tenisininkas jau kurį laiką atvirai kalba apie neišgydomą pėdos traumą, kuri jam neleidžia ne tik treniruotis, bet ir kokybiškai gyventi įprastą kasdienį gyvenimą.

Susitikimo starte abu tenisininkai nedemonstravo aukščiausio lygio teniso, tačiau tokiam žaidėjui kaip R.Nadaliui kartais užtikrintai laimėti setus to ir nereikia – ketvirtajame geime maljorkietis antrą kartą paeiliui laimėjo oponento padavimus ir greitai nurūko į priekį 4:1, o galiausiai setą uždarė 6:3.

Vienintelė didesnė grėsmė penktajai pasaulio raketei buvo kilusi antrojo seto pradžioje, kuomet savo žaidimą pagerinęs C.Ruudas išsiveržė į priekį 3:1, tačiau tuomet visiškai atsimušė į ispanišką sieną vardu Rafaelis Nadalis.

Pastarasis nuo tos akimirkos sugebėjo laimėti kitus 11 geimų ir užtikrintai iškovoti čempiono trofėjų.

Finalas rezultato prasme Rafai buvo vienas lengviausių susitikimų šių metų turnyre, tačiau kelias link jo – velniškai sunkus. Aštuntfinalyje čempionas po 4,5 val. mūšio penkių setų trileryje palaužė Felixą Auger-Aliassime'ą (ATP-9), ketvirtfinalyje po 4 val. palaužė Novaką Džokovičių (ATP-1), o pusfinalyje virš 3 val. turėjo vargti su Alexanderiu Zverevu (ATP-3), kurį antrajame sete sustabdė trauma.

Neįtikėtina, tačiau Paryžiuje R.Nadalis per savo karjerą yra iškovojęs net 112 pergalių per 115 susitikimų. Tenisininkas laimėjo visus 14 čia žaistų finalų.

Tai pirmasis kartas ispano karjeroje, kuomet metus jis pradeda laimėdamas pirmuosius du „Didžiojo kirčio“ turnyrus – „Australian Open“ ir „Roland Garros“. Tenisininkas šiuo metu turi šansą padaryti tai, ko praėjusiais metais nepavyko padaryti N.Džokovičiui – laimėti kalendorinį „Grand Slam“, kuomet per sezoną yra laimi visi keturi tokio tipo turnyrai. Tiesa, kol kas nėra aišku, ar dėl pėdos skausmų grunto karalius bus pajėgus žaisti Vimbldone.

2,2 milijono eurų už triumfą Paryžiuje iškovojęs R.Nadalis naujame ATP reitinge pirmadienį kils į ketvirtą poziciją, aplenkdamas Stefanos Tsitsipą.

C.Ruudas, kurio žygis Paryžiuje bus įvertintas 1,1 mln. eurų, šoktels į naują rekordinę šeštą poziciją, o dar po savaitės – ir į penktąją.

Iki šių metų pirmenybių Prancūzijos sostinėje 23-ejų norvegas nebuvo pasiekęs net „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalio, o dabar įsirašė kaip pirmas savo šalies tenisininkas, pasiekęs „Grand Slam“ finalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius