Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 31

Nesustabdė net traukiantis mėšlungis: neįtikėtinoje atmosferoje – G.Monfilso triumfas

Nuostabią atmosferą centriniame „Roland Garros“ korte užkūręs Prancūzijos teniso veteranas Gaelis Monfilsas (ATP-394) laimėjo penkių setų dramą ir pateko į antrą etapą.
Gaelis Monfilsas
Gaelis Monfilsas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

36-erių tenisininkas Paryžiuje po 3 valandas ir 47 minutes trukusio maratono rezultatu 3:6, 6:3, 7:5, 1:6, 7:5 palaužė Argentinos atstovą Sebastianą Baezą (ATP-42).

Po nesėkmingai susiklosčiusios pirmosios žaidimo partijos prancūzas inicijavo sugrįžimą ir išsiveržė į priekį, tačiau veterano jėgos sparčiai seko, o tai geriausiai iliustravo rezultatas švieslentėje.

Beviltiškai ketvirtąjį setą pralaimėjęs G.Monfilsas penktajame atsiliko net 0:4, tačiau tuomet laimėjo keturis geimus paeiliui ir rezultatą išlygino. Netrukus jis vėl pralaimėjo savo padavimus ir oponentas padavinėjo mačui, bet kortų šeimininkas niekur nesitraukė bei vėl atstatė lygybę.

12-ajame geime pirmaujant 6:5 prancūzui pradėjo traukti mėšlungis, tačiau fantastišką atmosferą sukūrę vietos aistruoliai įpūtė savo numylėtiniui papildomos energijos ir galiausiai jis šventė pergalę.

„Tai vienas iš dviejų įspūdingiausių mačų mano karjeroje – pirmasis buvo dar 2015 metais Suzanne Lenglen korte prieš Pablo Cuevą. Ši pergalė labai skirtinga, kadangi aš esu ženkliai vyresnis ir turėjau dar mažiau šansų laimėti. Pabaigoje pradėjo traukti mėšlungis – kažkiek dėl nuovargio, tačiau daugiausiai iš streso. Prašiau didelio triukšmo iš tribūnų ir galiausiai pasisėmiau energijos“, – savo potyrius pasakojo Monfilsas.

Buvusi šeštoji pasaulio raketė per pastaruosius 12 mėnesių kentėjo nuo įvairių traumų ir dabar rikiuojasi tik ketvirtojo šimtuko pabaigoje. Šiame sezone prancūzas iš viso laimėjo tik 2 susitikimus iš 9, o ATP turnyruose iki „Roland Garros“ buvo pralaimėti visi 4 mačai.

G.Monfilsas kartu su S.Wawrinka Paryžiuje yra laimėję net po 11 dvikovų, kurioms prireikė penktojo seto – pagal šį rodiklį veteranai yra nepralenkiami.

Antrame etape Prancūzijos šoumeno lauks intriguojantis mūšis su Holgeriu Rune (ATP-6) iš Danijos.

Nepraėjus nė parai po Gaelio sukurtos pasakos, Monfilsų šeimos sėkmę Paryžiuje pratęsė Elina Svitolina (WTA-192), kuri yra tenisininko žmona.

Ukrainietė antrajame etape 2:6, 6:3, 6:1 nugalėjo australę Storm Hunter (WTA-204).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius