Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 30

Badas baigėsi: Ričardas Berankis – antrame „US Open“ čempionato etape!

Ričardas Berankis šio „Didžiojo kirčio“ turnyrų sezono tuščiomis nebaigs. Po nesėkmingo pirmo seto nepalūžusi 89-oji pasaulio raketė Niujorke pagaliau išbrido iš visą vasarą jį kamavusių pralaimėjimų liūno. Geriausias Lietuvos tenisininkas naktį iš antradienio į trečiadienį „US Open“ čempionato starte 3:6, 7:6, (7:3), 6:4, 6:2 nugalėjo 68-ą vietą pasaulio reitinge užimantį tunisietį Maleką Jazirį.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „@ulysseel“ nuotr.

Ketvirtą setą abu tenisininkai pradėjo pralaimėdami savo padavimus, bet tai R.Berankiui problemų nesukėlė. Rezultatui esant 1:1 89-oji pasaulio raketė laimėjo penkis iš kitų šešių geimus ir žengė į antrą „US Open“ etapą.

Taip R.Berankis atkeršijo M.Jaziriui už birželio mėnesį patirtą pralaimėjimą „Gerry Weber Open“ turnyre Halėje. Dabar tenisininkų tarpusavio pergalių santykis yra lygus – 2:2.

Iki „US Open“ čempionato starto R.Berankis buvo patyręs šešias nesėkmes iš eilės, o per pastaruosius dešimt turnyrų iškovojęs vos dvi pergales.

Į Niujorke vykstančio „Didžiojo kirčio“ turnyro antrąjį etapą 89-oji pasaulio raketė pateko trečią kartą. Trečio etapo „US Open“ čempionate geriausias Lietuvos tenisininkas dar nėra pasiekęs.

45 ATP reitingo taškus ir daugiau nei 77 tūkst. JAV dolerių užsitikrinusio R.Berankio dabar lauks kur kas rimtesnis iššūkis – kova su dešimtąja pasaulio rakete Dominicu Thiemu, kuris po penkių setų maratono nugalėjo australą Johną Millmaną.

Primename, kad R.Berankiui tai buvo pirma pergalė šiemet vykusiuose „Didžiojo kirčio“ turnyruose.

Dvikovos eiga:

Ričardas Berankis – Malekas Jaziris 3:6, 7:6 (7:3), 6:4, 6:2

Pirmas setas

Pirmas geimas. Pirmasis padavimus atlikti pasirinko Tuniso tenisininkas. Puikiai sužaidęs M.Jaziris pirmąjį geimą laimėjo „sausai“.

Antras geimas. R.Berankis paduodamas atsilikinėjo 15:40, tačiau sugebėjo išlyginti rezultatą. Visgi keli nesėkmingi Lietuvos tenisininko taškai M.Jaziriui leido pasinaudoti penktu turėtu „break point’u“ ir išsiveržti į priekį 2:0.

Trečias geimas. Trečią geimą sėkmingai pradėjęs R.Berankis pirmavo 15:40, bet nepasinaudojo proga laimėti varžovo padavimus. Lietuvos tenisininkas iššvaistė tris progas tašku laimėti varžovo padavimus ir jau atsilieka 0:3.

Ketvirtas geimas. R.Berankiui viena neišprovokuota ir viena dviguba klaida nesutrukdė laimėti pirmo geimo „US Open“ čempionate. Padavimus atliks M.Jaziris.

Penktas geimas. Penktą geimą R.Berankis pradėjo laimėdamas du taškus iš eilės, tačiau puikiai sužaidęs Tuniso tenisininkas lietuviui apie „break point’ą“ pagalvoti vėl neleido.

Šeštas geimas. R.Berankis paduodamas vėl turėjo vargo, tačiau susitvarkė su varžovo spaudimu ir sušvelnino rezultatą – 2:4.

Septintas geimas. pirmus du priėmimus sukirtęs į tinklą, R.Berankis „sausai“ pralaimėjo geimą. M.Jaziriui iki laimėto seto trūksta vieno geimo – 2:5.

Aštuntas geimas. R.Berankis užtikrintai laimėjo savo padavimus, tačiau dabar Lietuvos tenisininkas privalo perprasti varžovo padavimus. Kitu atveju viltys pirmame sete žlugs.

Devintas geimas. Setas. M.Jaziri Lietuvos tenisininkui paduodamas nesuteikė nė menkiausios progos pasipriešinti ir trinktelėjo pirmo seto durimis – 3:6.

R.Berankis pirmame sete M.Jaziri nusileido visais aspektais. Paduodant tunisiečiui Ričardas iš 29 taškų laimėjo vos 7, lietuvis taip pat padarė daugiau neišprovokuotų klaidų ir laimėjo tik 36 procentus savo antrų padavimų. M.Jaziris laimėjo kur kas daugiau (61 proc.) antrų savo padavimų. 89-oji pasaulio raketė varžovui nusileido ir pagal smūgius be atsako.

Antras setas

Pirmas geimas. Antrą setą R.Berankis pradėjo apmaudžiai pralaimėdamas savo padavimus. Pirmaudamas 40:15 lietuvis pralaimėjo keturis taškus iš eilės.

Antras geimas. R.Berankis pirmą kartą mače laimėjo varžovo padavimus. Antrame sete rezultatas lygus – 1:1.

Trečias geimas. Geromis atakomis tašką nuskynęs geriausias Lietuvos tenisininkas pirmą kartą mače išsiveržė į priekį – 2:1. Padavimus stos atlikti M.Jaziris.

Ketvirtas geimas. „Break’as“! Pasinaudojęs keliomis žioplomis varžovo klaidomis R.Berankis laimėjo trečią geimą iš eilės ir antrame sete jau pirmauja 3:1.

Penktas geimas. Apčiuopiama persvara R.Berankis ilgai nesidžiaugė. Nereikalingų klaidų padaręs Lietuvos tenisninkas M.Jaziri leido pasinaudoti antru „break point’u“. 32-ejų tunisietis padavimais gali išlyginti rezultatą antrame sete.

Šeštas geimas. Puikūs padavimai M.Jaziriui leido išlyginti rezultatą – 3:3.

Septintas geimas. R.Berankis išsisuko iš M.Jazirio dviejų „break point’ų“ ir neleido varžovui įgyti persvaros antrame sete. Lietuvos tenisininkas pirmauja 4:3.

Aštuntas geimas. R.Berankiui ir šįkart nepavyko pasipriešinti paduodant varžovui. Lygu: 4:4.

Devintas geimas. M.Jaziri devintame geime vėl turėjo du „break point’us“, tačiau lemiamomis akimirkomis šaltus nervus pademonstravęs lietuvis jais pasinaudoti neleido. R.Beranį nuo laimėto seto skiria vienas geimas, tačiau dabar padavimus atliks M.Jaziris.

Dešimtas geimas. R.Berankis iššvaistė puikią progą laimėti antrą setą. Lietuvos tenisininkas pirmavo 40:15, tačiau M.Jaziris tuomet laimėjo keturis taškus iš eilės ir išlygino rezultatą – 5:5.

Vienuoliktas geimas. R.Berankis, užtikrintai laimėjęs savo padavimus, užsitikrino vietą antro seto pratęsime. Rezultatui esant 5:6, padavimus atliks M.Jaziris.

Dvyliktas geimas. R.Berankis pamėgino kibti į atlapus, tačiau savo padavimus laimėjo M.Jaziris. Antras setas keliasi į pratęsimą.

Pratęsimas. Setas! Pratęsimą tenisininkai pradėjo laimėdami savo padavimus, bet rezultatui esant 2:2 R.Berankis pelnė keturis taškus iš eilės, išsaugojo persvarą ir laimėjo setą!

Trečias setas

Pirmas geimas. M.Jaziris po pralaimėto pratęsimo nepalūžo ir trečią setą pradėjo „sausai“ laimėtais padavimais.

Antras geimas. Nors pralaimėjo pirmą tašką, R.Berankis daugiau neklydo ir pelnęs keturis taškus iš eilės išlygino rezultatą – 1:1.

Trečias geimas. Kol kas tenisininkai paduodami neklysta. Savo kirčius M.Jaziri vėl laimėjo užtikrintai.

Ketvirtas geimas. Be klaidų nuo trečio seto vidurio paduodantis R.Berankis ketvirtą geimą laimėjo „sausai“. Padavimais į priekį 3:2 išsiveržti bandys M.Jaziri

Penktas geimas. Kelios sėkmingos R.Berankio atakos M.Jaziriui nesumaišė – tunisietis pirmauja 3:2, o padavimus atliks 89-oji pasaulio raketė iš Lietuvos.

Šeštas geimas. Nuostabi ataka iš kairės pusės ir du sėkmingi padavimai R.Berankiui padėjo nesunkiai laimėti dar vieną geimą. Rezultatas trečiame sete lygus – 3:3.

Septintas geimas. R.Berankis pasidėjo rimtus pamatus pergalei trečiame sete. Geriausias Lietuvos tenisininkas septintame geime pasinaudojo antru „break point’u“ ir pirmaudamas 4:3 stos atlikti padavimų.

Aštuntas geimas. Ričardas varžovui paduodamas nepalieka jokių vilčių. Dar vienas užtikrintai laimėtas geimas ir lietuvis trečiame sete jau pirmauja 5:3.

Devintas geimas. R.Berankis trečią setą užbaigti turės savo padavimais – M.Jaziris devintame geime paduodamas neklydo.

Dešimtas geimas. Setas! R.Berankio pranašumas pamažu pradeda ryškėti. M.Jaziris, rodos, jau atidavė visas jėgas, o varžovo klaidomis pasinaudojęs R.Berankis trečią setą įsimetė į savo kišenę.

Ketvirtas setas

Pirmas geimas. Puikios atakos ir netikslus M.Jaziri „backhand’as“ R.Berankiui ketvirtą setą padėjo pradėti laimėta varžovo padavimų serija.

Antras geimas. Deja, bet M.Jaziris lietuviui atsako tuo pačiu – laimėta varžovo padavimų serija. Rezultatas ketvirtame sete lygus – 1:1.

Trečias geimas. M.Jaziris vieną po kitos daro neišprovokuotas klaidas, kuriomis R.Berankis su malonumu naudojasi. 89-oji pasaulio raketė vėl laimėjo varžovo padavimus ir rezultatui esant 2:1 atliks padavimus.

Ketvirtas geimas. R.Berankis išsaugojo persavarą ir ketvirtame sete jau pirmauja 3:1.

Penktas geimas. M.Jaziris neatrodo „šviežias“, tačiau lietuviui kol kas priešinasi. Laimėjęs savo padavimus tunisietis R.Berankio pranašumą ketvirtame sete sumažino iki 3:2

Šeštas geimas. Dviguba klaida R.Berankiui nesumaišė triumfuoti šeštame geime. 4:2 ketvirtame sete pirmaujantį lietuvė nuo pergalės pirmame etape skiria tik du geimai!

Septintas geimas. Pirmaudamas 15:0 M.Jaziris padarė dvi dvigubas klaidas iš eilės, jas pasekė du netikslūs „backhand’ai“. Dviejų „break point’ų“ persvarą turintis R.Berankis paduos mačui.

Aštuntas geimas. Pergalė! R.Berankis trečią kartą karjeroje žais antrame „US Open“ čempionato etape.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius