Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 30

Pirmą turnyrą ant kietos dangos laimėjusi O.Jabeur priartėjo prie WTA finalų

Tuniso ir viso Afrikos žemyno teniso superžvaigždė Ons Jabeur (WTA-7) tapo čempionė Ningbo (Kinija) mieste vykusiose WTA pirmenybėse „Ningbo Open“.
Ons Jabeur
Ons Jabeur / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

29-erių tenisininkė finale be didesnio vargo 6:2, 6:1 sutriuškino beveik dešimčia metų jaunesnę Dianą Schnaider (WTA-85).

Nebe pirmą sezoną tarp 10 geriausių planetos tenisininkių esančiai O.Jabeur tai pirmasis karjeros WTA titulas ant kietos dangos ir penktasis apskritai.

Tuniso atstovė yra dukart triumfavusi ant žolės Birmingame (2021 m.) ir Berlyne (2022 m.), du sykius ant grunto Madride (2021 m.) ir Čarlstone (2023 m.) bei dabar pridėjo titulą ir ant kieto paviršiaus Ningbo.

Įdomu tai, kad O.Jabeur šiose pirmenybėse dalyvauti net neplanavo, tačiau patyrusi ankstyvą pralaimėjimą praėjusią savaitę Gvadalacharoje (Meksikoje) priėmė turnyro organizatorių „vardinį kvietimą“.

Kiek daugiau nei 34 tūkstančius JAV dolerių ir 280 WTA reitingo taškų iškovojusi tunisietė sustiprino savo šansus patekti į finalinį WTA turnyrą Meksikoje. Šiuo metu jai priklauso paskutinis aštuntasis kelialapis, o artimiausią varžovę Marią Sakkari ji lenkia 465 taškais.

19-metė D.Schnaider, kuriai tai buvo pirmasis karjeros finalas, užsidirbo 180 WTA reitingo taškų ir kiek daugiau nei 20 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius