Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 08 12

Rafaelio Nadalio olimpinė svajonė tęsiasi – ispanas pusfinalyje

Penktoji pasaulio raketė bei 2008-ųjų Pekino aukso medalininkas Rafaelis Nadalis iškovojo itin sunkią pergalę prieš kortų šeimininką Thomazą Belluccį. Stipriai vietos sirgalių palaikomas brazilas laimėjo pirmąjį setą, tačiau Rafa antrame sete perėmė iniciatyvą į savo rankas ir nužygiavo iki pergalės. Ispanas užtruko kiek daugiau nei dvi valandas ir dvikovą laimėjo rezultatu 2:6, 6:4, 6:2.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiame mače R.Nadalis laimėjo 68 proc. savo pirmųjų padavimų bei vos 57 proc. antrųjų kirčių. Ispanas pralaimėjo tris savo padavimų serijas, o pats varžovą palaužė keturis sykius.

Penktoji pasaulio raketė nėra pačios geriausios sportinės formos. Į Braziliją Rafa atvyko nerungtyniavęs daugiau nei du mėnesius dėl patirtos riešo traumos, tačiau tai jam nesutrukdė patekti tarp keturių stipriausių Rio de Žaneire.

Verta paminėti, kad trečiojo seto antroje pusėje ispanui buvo suteikta medicininė pagalba. Tai neturėtų būti nieko rimto, nes tenisininkui buvo perrištas raištis, esantis ant kairės čiurnos.

Geriausias Ispanijos tenisininkas 2008-aisiais Pekine laimėjo aukso medalį vienetų varžybose, o 2012 metais Londone nedalyvavo dėl traumos.

R.Nadalis šį sezoną iškovojo du titulus: „Masters“ serijos turnyre Monte Karle bei čempionate Barselonoje.

30-metis penktadienį žais ir antrąjį susitikimą. Ispanas rungtyniaus vyrų dvejetų varžybų finale poroje su Marcu Lopezu. Ispanai dėl aukso kausis su rumunais Horia Tecau ir Florinu Mergea.

Vienetų pusfinalyje Rafa susitiks su Juano Martino Del Potro bei Roberto Bautista-Aguto poros nugalėtoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius