-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 07

Rumunijos teniso legenda neabejoja Novako Džokovičiaus sugrįžimu

Rumunijos teniso legenda Ilie Nastase tiki, kad antroji pasaulio raketė Novakas Džokovičius netrukus susigrąžins pasitikėjimą savo jėgomis ir galbūt geriausio pasaulio tenisininko titulą.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Buvusio „US Open“ ir „Roland Garros“ čempiono nuomone, 29-erių serbas gali susigrąžinti geriausią savo formą, kurią prarado po Atvirojo Prancūzijos teniso čempionato gegužės mėnesį.

Praeitų metų lapkričio mėnesį N.Džokovičių iš ATP reitingo viršūnės išstūmė bendraamžis britas Andy Murray, kuris antrąją pasaulio raketę nugalėjo baigiamojo sezono turnyro – „ATP World Tour Finals“ – finale.

Atrodė, kad N.Džokovičius susigrąžino dalį pasitikėjimo, kai 2017 metus pradėjo laimėdamas „Qatar Open“ turnyrą, kurio finale įveikė ne ką kitą, o pirmąją pasaulio raketę Andy Murray. Tačiau po triumfo Dohoje sekė netikėtas pralaimėjimas antrame „Australian Open“ čempionato etape uzbekui Denisui Istominui.

Praeitą savaitę vykusiame ATP 500 serijos turnyre Akapulke N.Džokovičius kiek netikėtai nusileido skandalingajam Australijos tenisininkui Nickui Kyrgiosui, kuriam tai tikriausiai buvo geriausias mačas karjeroje. Tačiau nepaisant serbui nemalonių staigmenų, I.Nastase yra tikras, kad šie pralaimėjimai antrosios pasaulio raketės nepalauš.

„Manau, kad jis sugrįš, – svarstė Rumunijos teniso legenda. – Jis gali žaisti nuo pirmadienio iki sekmadienio, o kitą pirmadienį vėl būti „šviežias“. Žmonės to nesupranta. Manau, kad jam tiesiog buvo sunku susitvarkyti su spaudimu, kurį kėlė nuolatinės pergalės, ir taip aukštą kartelę kėlusios dar aukščiau.“

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

„Galbūt kiti vyrukai žaidė gerai. Tai irgi gali paaiškinti Novako pralaimėjimus. Bet Džokovičius yra didis čempionas, todėl reikia tikėtis, kad jis sugrįš. Aš tuo neabejoju. Jis yra kovotojas.“

I.Nastase, 1972 ir 1976 metais žaidęs Vimbldono finaluose, taip pat išreiškė paramą ir geriausiu visų laikų tenisininku tituluojamam šveicarui Rogeriui Federeriui, kuris prieš mėnesį „Australian Open“ čempione iškovojo beprecedentį 18-ą „Didžiojo kirčio“ serijos titulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius