Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 18

Skaičiavimo sistema klaidina net pačius tenisininkus – amerikietė džiaugėsi anksčiau laiko

Sudėtinga skaičiavimo sistema tenise ir nuolatiniai jos pokyčiai gali suklaidinti net ir tuos, kurie šią sporto šaką žaidžia beveik visą savo gyvenimą ir tą daro aukščiausiu lygmeniu.
Danielle Collins
Danielle Collins / „Scanpix“ nuotr.

Komiška situacija buvo užfiksuota „Australian Open“ moterų vienetų varžybų antrojo rato susitikime tarp Karolinos Muchovos (WTA-133) ir Danielle Collins (WTA-11).

Aukščiau reitinguota JAV tenisininkė jau pradėjo švęsti savo pergalę, tačiau jai labai greitai buvo primintos pasikeitusios taisyklės.

Nuo praėjusių metų visuose „Didžiojo kirčio“ turnyruose finalinio seto (moterų atveju – trečiojo, vyrų – penktojo) pratęsimas yra žaidžiamas iki 10 laimėtų taškų su privaloma dviejų taškų persvara.

Dvikovos įkarštyje šiuos atnaujinimus pamiršusi arba jų taip ir neįsisavinusi D.Collins akivaizdžiai pagalvojo, kad yra žaidžiamas įprastas tiebreak'as iki septynių laimėtų taškų.

Rezultatui tapus 7:3 ji švystelėjo raketę į šoną ir keldama rankas į viršų pradėjo savo triumfą, bet netrukus bokštelio arbitro buvo sugrąžinta į žaidimą.

29-erių tenisininkės nuostabą greitai pakeitė plati šypsena – smagu, jog linksmąją šios situacijos pusę įžvelgė ir ji pati.

Galiausiai pratęsimą D.Collins laimėjo 10:6, o galutinis mačo rezultatas buvo skelbė jos pergalę 6:7(1), 6:2, 7:6(6).

Praėjusiais metais „Australian Open“ finale žaidusios amerikietės kitame etape lauks Vimbldono čempionės Jelenos Rybakinos (WTA-25) iššūkis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius