-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 20

Tobulas sugrįžimo scenarijus: Buenos Airėse – C.Alcarazo triumfas

Ispanijos tenisininkas Carlosas Alcarazas (ATP-2) ir toliau demonstruoja, kad yra išskirtinių sugebėjimų talentas – daugiau nei tris mėnesius nežaidęs jaunuolis jau pačiame pirmajame sugrįžimo turnyre tapo čempionu.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Argentinos sostinėje Buenos Airėse vykusio ATP 250 serijos turnyro „Argentina Open“ finale 19-metis tenisininkas užtikrintai 6:3, 7:5 įveikė Cameroną Norrie (ATP-12) ir jau pirmuoju mėginimu šiemet iškovojo ATP trofėjų.

Priminsime, kad tiek praėjusio sezono pabaiga, tiek ir naujojo pradžia C.Alcarazui susiklostė labai nesėkmingai. Iš pradžių ispanas lapkritį pasitempė pilvo raumenį ir turėjo praleisti baigiamąjį metų turnyrą Turine, o paskui patyrė ir pakinklinės sausgyslės traumą bei negalėjo dalyvauti „Australian Open“ šį sausį.

Tačiau žvelgiant į šį supertalentą Argentinoje daugelis net nebūtų pasakęs, kad jis nerungtyniavo keletą mėnesių. Tik pirmajame mače jaunuolis pralaimėjo vieną setą, o finale surengė neabejotinai geriausią pasirodymą šią savaitę ir įveikė antrą turnyro raketę iš Didžiosios Britanijos.

Tai pirmasis C.Alcarazo titulas po praėjusių metų triumfo „US Open“ pirmenybėse. Apskritai finaluose tenisininkas atrodo puikiai – 7 pergalės iš 9 bandymų.

95 tūkstančius JAV dolerių ir 250 ATP reitingo taškų iškovojęs ispanas ATP reitinge deficitą iki Novako Džokovičius sumažins iki 590 taškų. Tiesa, šią savaitę Rio De Žaneire (Brazilija) jam reikės apginti čempiono titulą ir 500 ATP reitingo taškų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas ir Cameronas Norrie
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carlosas Alcarazas ir Cameronas Norrie

Finale suklupusiam C.Norrie atiteks 55,5 tūkst. JAV dolerių ir 150 ATP reitingo taškų. Palyginimui, šio tenisininko pergalių ir pralaimėjimų santykis ATP finaluose yra kur kas prastesnis – tik 4 laimėjimai iš 13.

Kartu su Stefanos Tsitsipu daugiausiai pergalių (po 13) šiame sezone iškovojęs britas artėjančią savaitę taip pat varžysis Rio De Žaneire. Įdomu tai, kad ir vėl C.Norrie bei C.Alcarazas yra du aukščiausiai reitinguoti žaidėjai bei gali susitikti tik finale.

VIDEO: Carlos Alcaraz vs Cam Norrie For the Title | Buenos Aires 2023 Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius