Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 10

Trilerį laimėjęs N.Džokovičius atvedė Serbiją į ATP taurės pusfinalį

Ankstyvą penktadienio rytą paaiškėjo trečioji Australijoje vykstančios inauguracinės ATP taurės pusfinalio dalyvė. Ja tapo Serbijos rinktine, kuri ketvirtfinalyje 3:0 nugalėjo Kanadą.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Serbai be didesnių sunkumų iškovojo pirmąjį tašką, kurį šiai komandai atnešė užtikrintai pergalę vienetų susitikime pasiekęs Dušanas Lajovičius (ATP-34) – jis per 1 valandą ir 41 minutę 6:4, 6:2 nugalėjo Felixą Augerį-Aliassime'ą (ATP-21).

Antroje dvikovoje susikovė geriausi šalių tenisininkai – Novakas Džokovičius (ATP-2) ir Denisas Shapovalovas (ATP-14), o ši akistata buvo gerokai atkaklesnė.

Kanadietis laimėjo pirmąjį setą, bet serbas atsakė užtikrintu žaidimu antrajame ir tenisininkams mačo baigtį teko spręsti lemiamame sete.

Jame pranašumą turėjo N.Džokovičius, rezultatui esant 5:4 net galėjęs užbaigti susitikimą vienu tašku.

Vis dėlto D.Shapovalovas sunkiu momentu nepalūžo ir išlygino rezultatą, o netrukus apsigynęs ir nuo break pointo išplėšė tie-breaką.

Ant pralaimėjimo ribos atsidūręs N.Džokovičius jame taip pat nebuvo užtikrintas ir vienu metu atsiliko 3:4, tačiau galiausiai perėmė iniciatyvą ir laimėjęs keturis taškus iš eilės šventė labai sunkią pergalę.

Titaniška tenisininkų dvikova užtruko 2 valandas ir 41 minutę.

„Tai buvo nuostabus mačas. Turbūt tai viena atkakliausių kovų, kokią esu turėjęs prieš Denisą“, – po dvikovos sakė N.Džokovičius.

Nieko nelėmusiame dvejetų susitikime pergalę taip pat pasiekė serbai – Nikola Čačičius ir Viktoras Troickis 6:3, 6:2 įveikė Peterio Polansky ir Adilo Shamasdino duetą.

ATP taurės pusfinalyje serbų laukia Rusijos rinktinė su dusyk 2019-aisiais N.Džokovičių įveikusiu Danilu Medvedevu ir Karenu Chačanovu priešakyje.

Rusai ketvirtfinalyje taip pat 3:0 nugalėjo Argentiną.

Be serbų ir rusų, pusfinalyje taip pat žais Australija. Jos varžovė paaiškės po penktadienį įvyksiančios akistatos tarp Ispanijos ir Belgijos.

VIDEO: Aštuntosios ATP taurės dienos apžvalga: pusfinalyje – su ugnimi žaidę ispanai ir N.Džokovičiaus vedami serbai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius