Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 09 11

Tris valandas trukusiame finale – antras Lauryno Grigelio titulas iš eilės

Antroji Lietuvos raketė Laurynas Grigelis pasiruošimą kitą savaitgalį įvyksiančiai Daviso taurės dvikovai su bosniais baigė antru titulu iš eilės. 518-ą vietą pasaulio reitinge užimantis 25-erių lietuvis sekmadienį Rumunijoje vykusio „Bucharest Rou F16“ turnyro finale po beveik tris valandas trukusios permainingos kovos 6:3, 4:6, 6:1 nugalėjo gerai pažįstamą ir dažną dvejetų partnerį italą Claudio Fortuną.
Laurynas Grigelis prieš Lloydą Harrisą
Laurynas Grigelis prieš Lloydą Harrisą / Organizatorių nuotr.

Antrojo seto pradžioje C.Fortuna laimėjo lietuvio padavimus ir pirmavo 3:1. Tačiau L.Grigeliui pavyko išlyginti rezultatą. Visgi jau kitame geime Lietuvos tenisininkas „sausai“ pralaimėjo savo padavimus, kurie 26-erių italui leido išplėšti trečią setą.

Laimei, L.Grigelis po nesėkmingo antro seto nepalūžo ir trečioje dalyje spurtavo 3:0. 518-oji pasaulio raketė vėiau dar padidino turėtą persvarą ir netrukus tapo „Futures“ turnyro čempionu.

L.Grigelis su 506-ąja pasaulio rakete susitiko trečią kartą. 25-erių lietuviui tai buvo antra pergalė.

Už laimėtą „Bucharest Rou F16“ turnyro finalą 518-ajai pasaulio raketei atiteko 18 ATP reitingo taškų ir 1440 JAV dolerių čekis.

L.Grigeliui tai buvo jau dešimta pergalė iš eilės. Praeitą savaitę Lietuvos tenisininkas tapo taip pat Rumunijoje vykusio „Futures“ serijos turnyro čempionu.

Apskritai L.Grigelis iškovojo jau septynioliktą titulą karjeroje – šešiolika iš jų pelnyti „Futures“ turnyruose, vienas – „Challenger“ serijos varžybose.

Tai L.Grigeliui buvo paskutinis turnyras prieš kitą savaitgalį įvyksiančią Daviso taurės Europos/Afrikos zonos II grupės dvikovą su Bosnijos ir Hercegovinos tenisininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius