Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 07 01

Vimbldonas: antrajame etape pergales iškovojo T.Berdychas ir J.-W. Tsonga

Penktadienį vykusiose antrojo Vimbldono etapo dvikovose pergales iškovojo devintoji pasaulio raketė Tomašas Berdychas ir 31-erių metų Prancūzijos tenisininkas Jo-Wilfriedas Tsonga.
Jo-Wilfriedas Tsonga
Jo-Wilfriedas Tsonga / „Scanpix“ nuotr.

Devintoji pasaulio raketė T.Berdychas penktadienį antrame etape užtikrintai 6:4, 6:1, 6:2 nugalėjo vokietį Benjaminą Beckerį.

Geriausias Čekijos tenisininkas į trečią Vimbldono etapą pateko devintą kartą. Dėl vietos aštuntfinalyje T.Berdychas susikaus su jaunojo talento Alexanderio Zverervo ir ruso Michailo Youzhny poros nugalėtoju.

Būtent Vimbldone T.Berdychas yra pasiekęs geriausią savo rezultatą iš visų „Didžiojo kirčio“ turnyrų, kai 2010 metais iškopė į finalą, tačiau jame nusileido šveicarų „maestro“ Rogeriui Federeriui.

Antrame etape pergalę iškovojo ir J.-W. Tsonga, kuris 6:1, 6:4, 6:3 lengvai įveikė 97-ą vietą ATP reitinge užimantį argentinietį Juaną Monaco.

12-ajai pasaulio raketei tai buvo jau 102-a pergalė „Didžiojo kirčio“ turnyruose ir pagal šį rodiklį jis pasivijo Henri Cochetą. Daugiau dvikovų (103) šios serijos turnyruose laimėjęs Prancūzijos tenisininkas yra Jeanas Borotra.

Į Vimbldono trečią etapą, kuriame krito pernai, J.-W. Tsonga pateko septintą kartą, o jame susikaus su Nicko Kyrgioso ir Dustino Browno poros nugalėtoju.

31-erių metų Prancūzijos tenisininkui tai pirmas turnyras ant žolės šiame sezone. J.-W. Tsonga planavo dalyvauti ir „Aegon Championships“ varžybose, tačiau nespėjo atsigauti po čiurnos traumos.

Pergalę antrame etape iškovojusiems tenisininkams atiteko 90 ATP reitingo taškų ir 80 tūkst. svarų sterlingų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius