Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

D.Rapšys estafetės finale kentėjo, debiutantai džiaugėsi dingusiu drebuliu

Lietuvos plaukikų estafetės komandai nepavyko rimčiau pakovoti dėl pasaulio čempionato medalių, bet septintą vietą planetoje užėmęs ketvertas po 4 po 200 metrų laisvuoju stiliumi finalo džiaugėsi įgyta patirtimi ir ryte iškovotu olimpiniu bilietu.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / „Scanpix“ nuotr.

Vasario 16-osios rytą dovaną Lietuvai įteikusi šalies plaukikų rinktinė įspūdingai pagerino Lietuvos rekordą ir išplėšė kelialapį į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Vakare Danas Rapšys, Tomas Navikovinis, Tomas Lukminas ir Rokas Jazdauskas jau plaukė kiek lėčiau, bet aplenkė Ispanijos plaukikus ir užėmė septintąją vietą pasaulio čempionato finale.

„Buvo nelengva. Jau apšilime jaučiau, kad kūnas sunkus. Stengiausi padaryti, ką galėjau. Vis tiek, ryte jau padarėm, buvom laimingi, o dabar tiesiog reikėjo pakentėti, bet buvo sunku“, – po finalo žurnalistams sakė pirmas į baseiną šokęs D.Rapšys.

Jam tai buvo eilinis finalas, o kitiems trims plaukikams – nauja patirtis planetos pirmenybėse.

„Plaukti pasaulio čempionato finale – įspūdinga patirtis. Manau, gerai susivaldžiau, vakare nebedrebėjo kojos“, – kalbėjo R.Jazdauskas, užbaigęs paskutinį estafetės etapą.

„Man labai patiko. Džiaugiuosi, kad federacija pirmą kartą atvežė tokią didelę komandą. Šitas plaukimas galėjo būti geresnis, bet gavosi kaip gavosi, nieko nepadarysi“, – po finalo kalbėjo T.Navikonis.

„Viskas nuostabu, labai patiko. Dauguma plaukikų varžybas jau baigė, nuotolius išplaukėme. Reikia pasidžiaugt, kad gavom galimybę sudalyvaut ir kad atidavėm viską“, – sakė vienas iš varžybų debiutantų T.Lukminas.

LTU Aquatics nuotr./Lietuvos estafetės komanda
LTU Aquatics nuotr./Lietuvos estafetės komanda

Ketvertukas pasveikino ir Lietuvą su 106-osiomis Nepriklausomybės metinėmis.

„Sveikinam Lietuvą su Vasario 16-ąja, tikimės, kad rytiniu plaukimu įteikėme gerą dovaną“, – teigė plaukikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius