-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dano Rapšio triumfas Indianoje – aukso medalis ir solidi premija

Lietuvos plaukimo žvaigždė Danas Rapšys pergalingai pradėjo FINA Čempionų lygos trečiąjį etapą Indianoje. Lietuvis laimėjo 200 m laisvuoju stiliumi plaukimą.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / FINA nuotr.

Lietuvis distanciją įveikė per 1:45,56 min ir pasidabino aukso medaliu. Tai buvo geriausias D.Rapšio sezono rezultatas, bet prastesnis už jo karjeros rekordą (1:45,12).

Nuo D.Rapšio gerokai atsiliko jo varžovai. Antras finišavęs amerikietis Townley Haasas distanciją įveikė per 1:47,09 min.

Iš viso šiame plaukime varžėsi keturi plaukikai.

Tai buvo jau ketvirtasis D.Rapšio medalis, iškovotas Čempionų lygos varžybose, kurios startuoja pirmą kartą istorijoje. Ankstesniuose etapuose plaukikas iškovojo du aukso ir vieną sidabro medalį.

Indianoje jis dar varžysis 200 metrų nugara ir 400 metrų laisvuoju stiliumi rungtyse.

FINA plaukimo Čempionų serijoje varžosi tik vardinius kvietimus gavę pasaulio ir olimpiniai čempionai bei prizininkai, pasaulio rekordininkai ir kiti geriausi FINA pasaulinio reitingo plaukikai.

Čia dalyvaujantys sportininkai ne tik pasitikrina jėgas su stipriausiais pasaulio plaukikais, bet ir gauna gerą progą užsidirbti. Kiekviename nuotolyje pirmąją vietą užėmusiam plaukikui atitenka 10 tūkst. dolerių, antrąją – 8 tūkst. dolerių, trečiąją – 6 tūkst. dolerių, o ketvirtąją – 5 tūkst. dolerių piniginiai prizai. Estafečių komandoms skiriama 16 tūkst. dolerių už pirmą, 12 tūkst. dolerių už antrą ir 8 tūkst. dolerių už iškovotą trečią vietą. Už pasaulio rekordo pagerinimą numatyta papildoma 20 tūkst. dolerių premija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius