Į atletės krūtinę prie Tokijo krantų trenkėsi elektrinė raja: „Visiškas absurdas“

Norvegijos irkluotoja Birgit Skarstein sulaukė netikėtų svečių per treniruotę rengiantis Tokijo paralimpinėms žaidynėms. Elektrinė raja, dar vadinama elektrine torpeda, atsitrenkė jai į krūtinę.
Birgit Skarstein susidūrė su elektrine raja.
Birgit Skarstein susidūrė su elektrine raja. / „Scanpix“ nuotr.

Irklavimo varžybose Tokijuje ir taip netrūksta iššūkių. Stiprūs permainingi vejai, povandeninės srovės suteikia sportininkams nenuspėjamumo.

Lyg to būtų mažai, prisideda ir žuvys.

Prieš olimpines žaidynes šią vasarą kanojininkė Linnea Stensils per interviu yra pasakojusi, kad ją pribloškė į kanoją įšokusi žuvis.

Dabar išgąstis aplankė Norvegijos irkluotoją B.Skarstein, kuri rengiasi antradienį Japonijoje prasidėjusių paralimpinių žaidynių startams.

32 metų sportininkė NRK pasakojo, kad kelios elektrinės rajos plaukė paskui ją per treniruotę netoli varžybų vietos. Viena trenkėsi į valtį, o kita iššoko iš vandens ir žiebėsi tiesiai į krūtinkaulį.

„Aš sėdėjau valtyje ir bandžiau susitelkti, kai staiga žuvis atplaukė ir trenkė man į krūtinę, o tada kita – į valtį“, – pasakojo B.Skarstein.

„Scanpix“ nuotr./Birgit Skarstein
„Scanpix“ nuotr./Birgit Skarstein

Laimė, ji nebuvo sužeista.

„Žuvys kartais mėgsta žaisti plaukdamos šalia valčių, kartais iššoka iš vandens ir gali nepataikyti nusileisti. Jos tikrai didelės. Ta, kuri įskriejo man į valtį, atsidūrė prie mano kojų“, – pasakojo sportininkė.

Elektrinės rajos būna disko formos, jos išauga iki 2 m ilgio ir 100 kg svorio. Kūno šonuose turi elektros energiją generuojančius organus. Elektros smūgio įtampa siekia 70–300 voltų. Juo elektrinės rajos apsvaigina smulkias žuvis, kuriomis minta, ir ginasi nuo priešų.

„Scanpix“ nuotr./Elektrinė raja
„Scanpix“ nuotr./Elektrinė raja

„Ar tai tiesa? Turbūt gerai, kad to nežinojau, – šyptelėjo Norvegijos atletė. – Kartais taip nutinka arti varžybų vietų, bet beprotiška, kad tiek daug žuvų yra prie Tokijo. Visiškas absurdas.“

B.Skarstein yra žinoma Norvegijos paralimpietė, dalyvaujanti ir slidinėjimo varžybose žiemą, ir irklavimo lenktynėse vasarą. Jai tai bus antrosios vasaros paralimpinės žaidynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius