-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į finalą įskriejusi Rūta Meilutytė žino, kad medalis arti: „Aišku, laimėti irgi realu“

Rūta Meilutytė su šypsena veide įžengė į neoninėmis šviesomis nutviekstą Budapešto „Duna“ areną ir tokia pat išlipo po 100 m krūtine pusfinalio. 25 metų plaukikė buvo labai greita ir parodė, kad sugrįžo į pasaulio plaukimo elitą.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Dariaus Kibirkščio/LPF nuotr.

Rūta Meilutytė vėl pademonstravo greičiausią reakciją ir šovė nuo pat pradžių Budapešto baseino vandeniu.

Ji laikėsi tarp lyderių antrajame pusfinalyje, o gal net pirmavo po posūkio. Finiše jai pavyko išsilaikyti tarp lyderių, pastebimai senkant jėgoms.

Po ketverių metų pertraukos į pasaulio čempionato sceną grįžusi Lietuvos plaukikė finišavo trečia per 1 min. 6,04 sek., o geriausias jos sezono rezultatas lėmė ketvirtą rezultatą tarp pusfinalio dalyvių ir bilietą į finalą pirmadieniui.

„Gerai, gerai. Pabaigoje jau skaudėjo, bet viskas gerai, – po pusfinalio dar gaudydama kvapą sakė R.Meilutytė. – Tai buvo įprastas mano plaukimas. Nesu stipriausia antrojoje plaukimo pusėje. Įprastai dominuoju pirmojoje dalyje, o paskui jau kaip Dievas duoda. Manau, kad gerai, savo ribose.“

Ji teigė esanti patenkinta rezultatu, kuris buvo daugiau nei sekunde geresnis nei Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, taip pat gerokai geresnis nei ryte atrankoje pademonstruotas rezultatas, kai R.Meilutytė distanciją įveikė per 1 min. 6,71 sek. ir tarp 54 plaukikių rikiavosi devinta.

Naujos favoritės?

Pusfinalyje už ją greičiau plaukė tik trys plaukikės: vokietė Anna Elendt (1 min. 5,62 sek.), italė Benedetta Pilato (1 min. 5,88 sek.) ir kinė Qianting Tang (1 min. 5,97 sek.).

Paskutinį, aštuntą bilietą, į finalą nutvėrė olimpinė čempionė ir šios rungties pasaulio rekordininkė amerikietė Lilly King, kuri pretenduoja tapti pirmąja plaukike per istoriją, laimėjusia tris aukso medalius pasaulio piemenybėse 100 m krūtine rungtyje. Tačiau per 1 min. 6,4 sek. plaukusi L.King galėjo likti be finalo, jei nebūtų diskvalifikuota greičiau už ją plaukusi tautietė Annie Lazor.Pusfinalio rezultatai

Laukia intriguojantis finalas, kuriame rezervų mano turinti ir R.Meilutytė, kurios rekordas yra 1 min. 4,35 sek., pasiektas prieš devynerius metus.

„Manau, kad yra kur pridėti. Porą vietelių galima. Manau, kad šį plaukimą atplaukiau kone maksimaliai, bet gal ir galima dar kažkiek pridėti“, – sakė R.Meilutytė.

Dariaus Kibikšties/LPF nuotr./Rūta Meilutytė
Dariaus Kibikšties/LPF nuotr./Rūta Meilutytė

100 m krūtine moterų finalas papuoš pirmadienio vakarinę programą. Tai bus paskutinis vakaro plaukimas, prasidėsiantis nuo 20 val. 48 min.

Ketvirta vieta pusfinalyje paverčia ją viena pretendenčių į medalius. Ilgai atsargiai apie savo galimybes pasaulio čempionate kalbėjusi R.Meilutytė dabar jau prakalbo drąsiau.

„Nežinau. Tai buvo pusfinalis, o finalas būna nenuspėjamas, – sakė ji. – Aišku, kad laimėti (medalį) irgi realu, o kaip bus – nežinau.“

Dariaus Kibikšties/LPF nuotr./Rūta Meilutytė
Dariaus Kibikšties/LPF nuotr./Rūta Meilutytė

Kotryna finišavo dvylikta

Kotryna Teterevkova pusfinalyje plaukė greičiau (1 min. 6,71 sek.) nei atrankoje (1 min. 6,97 sek.), bet vieta liko ta pati – dvylikta. Skirtumas tiks toks, kad šįkart šis rezultatas nebeatvėrė kitų durų.

„Su vieta nieko nepadarysi, negali kontroliuoti, kaip kitos plaukia, bet likau gana toli nuo savo geriausio rezultato (1 min. 6,35 sek.), tad tikėjausi geriau“, – sakė K.Teterevkova.

Dariaus Kibirkšties/LPF nuotr./Kotryna Teterevkova
Dariaus Kibirkšties/LPF nuotr./Kotryna Teterevkova

Ji pradėjo greitai ir įpusėjus distancijai pirmajame pusfinalyje buvo ketvirta, bet paskui greitis smuko.

„Gali būti, kad per greitai pradėjau, tad paskui greitis ir krito, – sakė 20-metė plaukikė iš Vilniaus. – Pabaigoje jau nebejaučiau kūno.“

Ji pateko į pusfinalį per pirmąjį savo pasaulio čempionatą 50 metrų baseine, bet liko kiek nusivylusi.

„Šiek tiek liūdna, bet vis tiek džiaugiuosi, nes tai mano pirmasis pasaulio čempionatas, o pasiektas pusfinalis. Be to, dar liko 200 m krūtine, tad galėsiu labiau susitelkti“, – sakė K.Teterevkova, kuri įprastai panašiu pajėgumu plaukia abi rungtis, bet nėra tokia sprinterė kaip R.Meilutytė.

Ekrane stebėjusi antrąjį pusfinalį, kuriame plaukė R.Meilutytė, K.Teterevkova džiaugėsi dėl tautietės sėkmės ir rezultato.

„Labai džiaugiuosi, esu patenkinta, kad ji pateko į finalą ir gali judėti toliau. Ji pasiekė tikrai nuostabų rezultatą, plaukdama po tokios ilgos pertraukos, – kalbėjo K.Teterevkova. – Tikiuosi jos medalio.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius