Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvos irklavimo federacijos žiemos čempionatą – iš tolimojo Egipto

Lietuvos irklavimo federacija (LIF) šeštadienį vyksiančiame žiemos čempionate sulauks svečių iš Egipto. Svečių delegaciją sudaro dešimt žmonių, iš kurių šeši irkluotojai.
Irklavimo varžybų finalas
Irklavimo varžybų finalas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Egiptiečiai į Lietuvą atvyksta savaitės trukmės stovyklai, kaip sako LIF generalinė sekretorė Inga Daukantienė, „apsiuostyti vasarai, pažiūrėti, kokios čia sąlygos treniruotis.“

Tolimosios šalies rinktinę treniruoja ukrainietis treneris Dimitrijus Riabucha, kuris yra neblogai pažįstamas su daugeliu Lietuvos irkluotojų veteranų, jaučia simpatiją Lietuvai ir šiandieniniame karo Ukrainoje kontekste.

Egiptiečiai žada, kad apsilankymas Lietuvoje jiems nebus pirmas – sportininkai planuoja vasarą atvykti į tradicinę „Gintarinių irklų“ regatą, kuri šiemet bus skirta paminėti Lietuvos irklavimo 130-metį.

Trakų irklavimo bazėje yra puikios sąlygos treniruotėms, čia net vasarą nėra labai karšta, be to, Europoje nėra daug irklavimui tinkamų natūralių vandens telkinių, kuriuose būtų įrengta tokio aukšto lygio trasa.

LIF generalinė sekretorė atskleidė, kad vasarą be egiptiečių Lietuvoje gali apsilankyti ir Kinijos irkluotojai.

Šeštadienį LIF žiemos čempionate ant „Concept 2“ treniruoklių sės ir keli stipriausi Lietuvos irkluotojai. Varžybose tikrai dalyvaus Milda Valčiukaitė, Lina Šaltytė ir visi į keturvietę pasaulio ir Europos čempionatui pretenduojantys vaikinai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius